Elevii riscă să rămână acasă şi după luna septembrie. Anunţul lui Ludovic Orban despre redeschiderea şcolilor

Ludovic Orban spune că redeschiderea școlilor în luna septembrie depinde de evoluția pandemiei de coronavirus în România. Premierul i-a avertizat pe cei implicați în sistemul de educație să fie pregătiți de reînceperea cursurilor doar online. 

04 iul. 2020, 12:52
Elevii riscă să rămână acasă şi după luna septembrie. Anunţul lui Ludovic Orban despre redeschiderea şcolilor

„Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație.

Citeşte şi Monica Anisie îi răspunde lui Selly, după ce acesta a criticat învăţământul românesc: „Îl invit să fie parte a schimbărilor”

Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică și prin intemediul ecranului de calculator”, a spus premierul Ludovic Orban.