Elevii români au câştigat 4 medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului 2019

Publicat: Marţi, 03 Septembrie 2019 11:39 // Actualizat: Marţi, 03 Septembrie 2019 11:39 // Sursa: romaniatv.net

Lotul olimpic al României a înregistrat o nouă performanţă la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), obţinând o medalie de aur şi trei medalii de argint la ediţia din acest an.

Foto: edu.ro

Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gib  Mihăescu” din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale.

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea ce Bătrân” din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare).

Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale „Ştiinţele Pământului”, desfăşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti.

”Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă”, a transmis MEN.

La a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Daegu, în Coreea de Sud, au participat 163 de elevi din 41 de ţări.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H