Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevii români, care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie, din Japonia, au realizat performanța de a câștiga trei medalii de aur și una de argint.

02 aug. 2021, 21:02
Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevii români

care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie, din Japonia au adus acasă trei medalii de aur și una de argint. Concursul s-a desfășurat online, iar copii români au fost cei mai buni din 79 de țări participante. Echipa, care a reprezentat România în cadrul competiției desfășurate pe 28 iulie, a fost Universitatea din București.

Olimpiada Internațională de Chimie se află la a 53-a ediție și pentru prima dată în istoria concursului nu a avut loc proba practică, o etapă importantă pentru acest domeni științific.

“A fost o olimpiadă grea, suntem fericiți că am putut să o organizăm de la etapa de masă, cu peste 800 de participanți, până la etapa internațională. Rezultatele se datorează în primul rând elevilor și pasiunii lor pentru chimie, dar și profesorilor, în special cei de la clasă, precum și grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient de pregătirea lor. Felicitări părinților care i-au crescut frumos.” a declarat profesorul Marius Andruh, coordonator al echipei de cadre didactice care a pregătit lotul românesc, conform edupedu.ro.

Elevii români, câștigători la Olimpiada Internațională de Chimie

Medalia de aur a fost câștigată de Mircea-Raul Bodrogean, eleve la Liceul Internațional de Informatică, București. El a fost medaliat și la Olimpiada de acum 2 ani de la Paris și s-a clasificat primul, în acest an, la Olimpiada Mendeleev din Rusia, conform precizărilor făcute de Marius Andruh.
Tudor Lile, de la  Colegiul Național „Moise Nicoară”, Arad și Alexandru Cătălin Dianu, Liceul Internațional de Informatică, București au cțtigat celelalte două medalii de aur.

Ștefan Dimitriu, elev la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Brașov a câștigat medalia de argint în cadrul prestigiosului concurs.

Profesorul Andruh a precizat că elevii au beneficiat în pregătirea lor de noul program de sprijinire a tinerilor superdotați, inițiat de Academia Română.

„Pentru participarea în bune condiții a echipei noastre la olimpiada internațională, mulțumiri Academiei Române, prin noul program de sprijinire a tinerilor superdotați, și Universității din București, pentru condițiile excepționale asigurate copiilor pe perioada concursului”, a mai precizat profesorul Andruh.