Elevii români au cucerit două medalii de argint şi un premiu special la Olimpiada Internaţională de Biologie 2023 din Emiratele Arabe Unite

Elevii care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Biologie (IBO) 2023, ținută în Emiratele Arabe Unite, au obținut două medalii de argint și un premiu special, potrivit rezultatelor anunțate la festivitatea de premiere transmisă live luni după-amiază, 10 iulie, și potrivit Ministerului Educației.

11 iul. 2023, 13:13

Elevii români au cucerit două medalii de argint şi un premiu special la Olimpiada Internaţională de Biologie 2023 din Emiratele Arabe Unite. Vești bune din Al Ain, Emiratele Arabe Unite: două medalii de argint și un Premiu Special, la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată în perioada 3-11 iulie 2023, cu participarea a 78 de țări!

Citeşte şi: Admitere liceu 2023. Până când pot fi completate fișele cu opțiuni. Repartizarea la liceu va fi făcută în data de 19 iulie

Competiția a început pe 2 iulie, s-a desfășurat în orașul Al Ain, și se termină marți, 11 iulie, cu plecarea loturilor. Au participat la probe peste 1000 de elevi din peste 80 de țări, după cum se arată pe site-ul oficial al IBO. A fost a 34-a ediție a olimpiadei, anunţă edupedu.ro.

Care sunt elevii din lotul României:

Vlad David Andrei  – Colegiul Național „B. P. Hașdeu”, Buzău – Medalie de argint

Dumitrescu Ștefan Ionel – Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, Brașov – Medalie de argint

Roșu Iustina – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – Premiu special

Cârloanță Teodor – Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Câmpulung Moldovenesc, Suceava – Diplomă de participare

Coordonatori lotului sunt profesor doctor Adelhaida Kerekeș, inspector școlar la ISJ Cluj, și conferențiar universitar. dr. Dorina Podar de la Facultatea de Biologie-Geologie, a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, potrivit Ministerului Educației.

O ediție tipică a Olimpiadei Internaționale de Biologie (IBO) „constă în două runde de examene teoretice (Partea 1 și 2) și patru runde de experimente practice (Partea 3) care acoperă întregul spectru al programei de biologie, așa cum este reglementat pentru IBO. Durata recomandată a fiecărei părți este de patru până la șase ore, cu o pauză pentru recreere. Între cele două examene va exista un interval de cel puțin o zi”, scrie pe site-ul competiției din acest an.