Elevii români au obţinut 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică

Elevii români au obţinut două medalii de aur (cu punctaj maxim), trei de argint şi una de bronz la cea de-a XXXI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfăşurată la Pleven, Bulgaria, în perioada 2 - 7 mai.

06 mai 2014, 09:28
Elevii români au obţinut 6 medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică

Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, la BMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (ţări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie şi Uzbekistan (ţări invitate), scrie Agerpres.

BMO este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

Medalii de aur cu punctaj maxim au obţinut Ioan-Laurenţiu Ploscaru de la Colegiul Naţional ‘Alexandru Lahovari’ Râmnicu Vâlcea şi Ştefan Spătaru de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Şcoala Generală ‘Mihai Viteazul’ Alexandria).

Medalii de argint au câştigat Paul Muscă de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Colegiul Naţional Iaşi), Marius Bocanu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Şcoala Generală Nr.1 Piteşti) şi Viorel Andrei Bud de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de Liceul Teoretic Negreşti-Oaş);

Medalie de bronz a obţinut Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (provenit de la Şcoala Generală Sineşti, jud. Vâlcea).

‘Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din Romania, cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia e-MAG şi Societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii’, precizează comunicatul de presă.