Elevii români au obţinut medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică din Rusia

Echipa Naţională de Robotică a României a obţinut medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică din Krasnoyarsk, Siberia (Rusia). Astfel, românii s-au calificat la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii.

18 feb. 2020, 12:53
Elevii români au obţinut medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică din Rusia

Echipa României a fost formată din şapte elevi de la trei licee din Bucureşti:

– Andrei Stan, Gabriel Pitic, Dimitrie Cudrici, Alexandru Grădinaru şi Ştefan Roşca (Colegiul Naţional de Informatică ‘Tudor Vianu’);

– Andrei Dunuţă (Colegiul Naţional ‘Sf. Sava’);

– Theodor Vasile (Colegiul Naţional ‘Ion Neculce’).

Ionuţ Valentin Panea, asistent universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti, a fost cel care a coordonat echipa „AutoVortex”.

Citeşte şi Cursuri suspendate din cauza GRIPEI. Lista şcolilor şi a grădiniţelor afectate

Cei doi roboţi ai echipei României, construiţi şi programaţi în Java, au jucat toate meciurile de calificare cu brio şi în finală au format Alianţa, care s-a luptat cu cele mai bune două echipe ruseşti. Finala a fost câştigată de Alianţa României, care a stabilit cu această ocazie un nou record euro-asiatic la puncte.

Mai mult, echipa României a primit şi premiul Innovate Award, pentru cel mai ingenios şi avansat tehnic robot care a concurat, potrivit antena3. ro. 

Ca urmare a acestei performanţe, echipa naţională de robotică a României a primit invitaţia la Campionatul Mondial de Robotică din Marylan (SUA) în iunie 2020.