Elevii români au obţinut ŞASE MEDALII, dintre care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Chimie

Lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale "Dimitri Mendeleev", desfăşurată în perioada 23 - 30 aprilie la Taşkent, în Uzbekistan.

RomaniaTV.net
30 apr. 2013, 15:50
Elevii români au obţinut ŞASE MEDALII, dintre care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Chimie

Medalia de aur a fost cucerită de Andreea Maria Filip, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Mara Ioana Eşanu, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” din Roman, şi Grigore Mihai Prună din clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare care au obţinut medaliile de argint.

Alţi trei elevi au fost medaliaţi cu bronz: Teodora Coroamă, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani, Vlad-Mihai Mandrici, din clasa a X-a, de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, şi Ştefan Bogdan Ivan, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Mara Ioana Ieşanu a primit şi premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practică.

La ediţia din 2013 a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, au participat 118 elevi din 17 ţări. Concursul a constat în trei probe a câte cinci ore – două probe teoretice şi o probă practică. După festivitatea de premiere, membrii lotului au fost invitaţi la Ambasada României din Uzbekistan, unde au fost felicitaţi de către ambasadorul României în această ţară, Romeo Stanciu.