Elevii români, locul II pe naţiuni la Concursul internaţional de limba latină

Lotul olimpic al României a ocupat locul al II-lea pe naţiuni la Concursul internaţional de limba latină Certamen Ovidianum Sulmonense care s-a desfăşurat la Sulmona, Italia, a anunţat Ministerul Educaţiei.

RomaniaTV.net
23 apr. 2013, 16:19
Elevii români, locul II pe naţiuni la Concursul internaţional de limba latină

Cea de-a XIV-a ediţie a concursului destinat liceenilor care studiază limba latină a reunit 117 concurenţi din 12 ţări europene şi s-a desfăşurat în perioada 18 - 22 aprilie.

Echipa României a fost alcătuită din Anca Rujan şi Oana Bujor, eleve la Colegiul Naţional ''Gheorghe Vrânceanu'' din Bacău, clasa a XII-a şi, respectiv, clasa a XI-a, Raluca Antonia Vlaicu, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional ''Vlaicu Vodă'' din Curtea de Argeş, Georgiana Nuţu, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ''Vasile Alecsandri'' din Bacău, Emma Mihăescu, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ''Sf. Sava'' din Bucureşti şi Cristi Georgian Cucu, clasa a XII-a, de la Liceul ''B. P. Hasdeu'' din Buzău.

Anca Rujan a obţinut premiul al II-lea şi un premiu special pentru cea mai bună traducere din concurs.

"În cinstea performanţelor realizate de elevii români la ediţiile anterioare, la ceremonia de deschidere a concursului a fost onorată şi o fostă elevă a Colegiului Naţional ''Gheorghe Vrânceanu'' din Bacău, Olivia Stănoi. Lucrarea sa de excepţie, premiată în urmă cu doi ani, a fost publicată în volumul omagial consacrat ediţiei din 2011 a concursului Certamen Ovidianum Sulmonense'", potrivit Ministerului Educaţiei.

Cea de-a XIV-a ediţie a concursului destinat liceenilor care studiază limba latină a reunit 117 concurenţi din 12 ţări europene şi s-a desfăşurat în perioada 18 – 22 aprilie.

Echipa României a fost alcătuită din Anca Rujan şi Oana Bujor, eleve la Colegiul Naţional ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, clasa a XII-a şi, respectiv, clasa a XI-a, Raluca Antonia Vlaicu, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional ”Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş, Georgiana Nuţu, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Bacău, Emma Mihăescu, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Bucureşti şi Cristi Georgian Cucu, clasa a XII-a, de la Liceul ”B. P. Hasdeu” din Buzău.

Anca Rujan a obţinut premiul al II-lea şi un premiu special pentru cea mai bună traducere din concurs.

„În cinstea performanţelor realizate de elevii români la ediţiile anterioare, la ceremonia de deschidere a concursului a fost onorată şi o fostă elevă a Colegiului Naţional ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Olivia Stănoi. Lucrarea sa de excepţie, premiată în urmă cu doi ani, a fost publicată în volumul omagial consacrat ediţiei din 2011 a concursului Certamen Ovidianum Sulmonense'”, potrivit Ministerului Educaţiei.