Elevii români s-au întors plini de medalii de la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Columbia

Elevii români au primit o medalie de argint și cinci medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Știința de la Bogotá, Columbia.

12 dec. 2022, 22:56

Elevii au avut de susținut trei probe: un test grilă cu 30 de întrebări, câte 10 la biologie, chimie și fizică, un test teoretic și o probă experimentală la aceleași discipline, potriviti edupedu.ro.

Ioana Stănoiu, de la Liceul Internațional de Informatică, este cea care a obținut medalia de argint. Medaliile de bronz au fost câștigate de către elevi din două colegii din București, două colegii din Târgu Jiu și un colegiu din Botoșani.

Elevii participanși au mia puțin de 16 ani, așa cum spune regulamentul. Aceștia au participat la Olimpiada Națională, apoi au fost pregătiți timp de două săptămâni la București, unde au dat trei probe de baraj.

Citește și: VACANŢA DE IARNĂ 2022-2023. Se pune praful pe ghiozdane, elevii au de joi cea mai lungă vacanţă din ultimii 20 de ani

Medalia de argint:

  • Ioana Stănoiu- Liceul Internațional de Informatică, București;

Medalia de bronz:

  • Vladimir Nicolae – Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”, București;
  • Casian Niculeasa – Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Botoșani;
  • Natalia Raț – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, București;
  • Mario Scurtu – Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, Târgu Jiu;
  • Vlad Vulpe – Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu.

Citește și: Elevii care fac naveta vor avea transportul decontat în avans de luna aceasta. Școlile trebuie să le ofere până la 342 de lei lunar

Profesorii însoțitori au fost câte unul pentru fiecare disciplină și sunt leaderii echipei, având rolul de a discuta și aproba subiectele, traducerea acestora și modelarea punctajelor. Profesorii coordoantori au fost: Victor Păunescu de la Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu din Bucuresti, George Alexandru Croitoru de la Colegiul Național Mihai Viteazul din Bucuresti și Daniela Bogdan de la Colegiul Național Sfântul Sava.