Elevii ruşi cu vârste între 15 şi 17 ani vor învăţa în noul an şcolar cum să manevreze drone

Elevii ruşi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani vor învăța în noul an școlar să folosească drone de luptă, pentru a fi pregătiţi de „o eventuală confruntare cu inamicul”, se arată în programa publicată de către Ministerul rus al Educaţiei.

22 aug. 2023, 21:37
Elevii ruşi cu vârste între 15 şi 17 ani vor învăţa în noul an şcolar cum să manevreze drone

Adolescenţii ruşi vor putea să se familiarizeze cu „mijloacele de utilizare militară a dronelor” şi felul în care „să desfăşoare misiuni de recunoaştere cu ajutorul unei drone”, mai arată programa școlară.

Ei vor avea totodată posibilitatea „să desfăşoare acţiuni concrete de pilotarea dronelor” şi să înveţe moduri de contracarare a „dronelor adversarului”.

Clasele vizate în aceste cursuri corespund grupei de vârstă 15-17 ani, în cadrul „formării militare iniţiale”, potrivit News.ro.

Această formare – care exista în epoca sovietică – dar a căzut în desuetudine a fost relansată la începutul noului an şcolar 2023-2024.

Ea prevede o familiarizare cu armament de război ca puşca de asalt Kalaşnikov şi prevede cel puţin 140 de ore de cursuri.

Citeşte şi: 4 copii au fost salvaţi din telecabina care atârna deasupra unei prăpastii în Pakistan VIDEO

„Introducerea unei astfel de materii în şcoli va permite pregătirea sistematică a cetăţenilor în vederea unei eventuale confruntări cu inamicul”, justifica în noiembrie 2022 parlamentarul Serghei Mironov, autorul iniţiativei.

Dronele sunt folosite masiv în războiul din Ucraina, de către ambele tabere, iar teritoriul rus este vizat aproape în întregime în atacuri de acest tip.

De la începutul războiului, în şcolile ruseşti au fost introduse mai multe inovaţii menite să inoculeze patriotism şi să răspândească un discurs anticoccidental.

Săptămâna şcoală începe cu imnul naţional, o ceremonie de ridicarea steagului şi „discuţii despre ceea ce este important”, introduse cu scopul de a evoca ostilităţile din Ucraina şi a justica invazia rusă a vecinului ucrainean.

Citeşte şi: VIDEO Rusia declară că a bombardat, lângă Insula Şerpilor, o ambarcaţiune americană care transporta ucraineni