4 copii au fost salvaţi din telecabina care atârna deasupra unei prăpastii în Pakistan VIDEO

4 copii au fost salvaţi astăzi de către armata pakistaneză din telecabina care atârna deasupra unei prăpastii în zona Battagram din Pakistan. Operaţiunea de salvare a fost una cu risc ridicat, din cauza rafalelor de vânt puternice, a înălţimii ridicate şi a dificultăţii de a accesa zona, dar şi de lumina care era tot mai puţină, relatează Reuters.

22 aug. 2023, 20:13
4 copii au fost salvaţi din telecabina care atârna deasupra unei prăpastii în Pakistan VIDEO

Marţi dimineaţa 7 copii şi un profesor au rămas blocaţi într-o telecabină în districtul Shah Fahad din Pakistan. Aceştia voiau să ajungă la şcoală. 4 dintre ei au fost salvaţi, unul câte unul, de armata pakistaneză, a declarat oficialul districtului pentru Reuters. Alţi doi au fost scoşi anterior, a mai declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei de salvare.

Accident grav în Ialomița, la Sinești. SMURD a intervenit cu elicopterul pentru a salva victimele

Imaginea înspăimântătoare a telecabinei care atârnă de un singur cablu o regăsiţi mai jos. Misiunea de salvare s-a desfăşurat într-un mod inedit: elicopterul de intervenţie zbura până deasupra telecabinei, iar  un salvator cobora în coardă pentru a prelua copiii aflați în telecabină.

Telecabina a rămas blocată la o înălţime de 275 de metri deasupra solului, în mijlocul unei prăpastii din Pakistan. Operaţiunea de salvare a fost una extrem de dificilă din cauza rafalelor de vânt din zonă şi a faptului că palele rotorului elicopterelor riscau să destabilizeze şi mai mult ascensorul cu care au fost ridicaţi copiii.

 

Şase victime în apropiere de Everest după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit

„Telecabina este acum suspendată de o singură frânghie”, a declarat pentru agenția de presă AFP Abdul Basit Khan, un oficial local de la echipele de intervenție.

Momente de teroare pentru cei 7 copiii care nu încercau să facă nimic altceva decât să meargă la şcoală. Copiii se îndreptau spre școală cu telecabina, deoarece aceasta este singurul mod de transport din zonă. Unul dintre cablurile de susținere s-a rupt, iar telecabina a rămas suspendată, înclinată, la 275 de metri deasupra solului.