Elevii şi părinţii din Bucureşti NU pot completa, într-un chestionar lansat de Inspectorat, dacă profesorii ţin sau nu orele online

Un chestionar online a fost publicat pe pagina Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Acesta conţine mai multe întrebări la care elevii și părinții pot răspunde, însă nici una nu se referă la orele online susţinute de profesori.

RomaniaTV.net
02 mai 2020, 17:30
Elevii şi părinţii din Bucureşti NU pot completa, într-un chestionar lansat de Inspectorat, dacă profesorii ţin sau nu orele online

Întrebările sunt, în marea lor majoritate, despre cum se simt elevii şi părinţii în această perioadă. Prin acest chestionar instituția aplică obligația de a cere feedback de la părinți și elevi, impusă inspectoratelor de către minister prin Ordinul prin care a fost reglementată predarea online, potrivit edupedu.ro. 

„Prezentul studiu este inițiat de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), realizat împreună cu Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE), în conformitate cu prevederile OMEC 4135/21.04.2020, art 7 (i),” scrie în preambulul chestionarului.

Acest Articol 7, litera (i) prevede că fiecare inspectorat școlar aplică mecanisme de colectare feedback (adică aceste chestionare) în scopul luării măsurilor care să conducă la îmbunătățirea calității activităților online.

De fapt, în chestionare părinții sunt întrebați dacă doresc să iasă mai repede din această stare, la fel și elevii și profesorii, ce stări emoționale au trăit în această perioadă, dacă își organizează programul și în funcție de ce, iar două întrebări din opt sunt doar despre activitățile online. Nici măcar numele acestor chestionare nu includ cuvintele „activități online”:

Situația este și mai gravă acolo unde elevii sunt în clasele a VIII-a sau a XII-a și unde ar trebui să facă ore online de recapitulare pentru examenele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat sau să rezolve testele de antrenament.

Citeşte şi Părinţii pot să stea acasă cu copiii şi după 15 mai. Anunţul facut de Iohannis