Elevii şi studenţii şi-au transformat experienţele în afaceri de succes

Să ai o idee bună este genial. Să o pui în practică şi să scoţi bani de pe urma ei, este marketing pur. Iar cei care ne pot da lecţii sunt mai mulţi studenţi sau chiar elevi care au transformat experiențele lor în afaceri de succes.

26 mai 2015, 15:33
Elevii şi studenţii şi-au transformat experienţele în afaceri de succes

Bogdan şi Marius sunt studenţi la Politehnica din Bucureşti. Acum un an s-au gândit să pornească o afacere după ce au văzut rezultatele dezastroase de la Bacalaureat. Au angajat o echipa de profesori care să facă meditații.

„Vrem să ne extindem pentru că cererea este în creştere. Oferim garanţia promovării examenului de bacalaureat, în caz contrar, returnăm banii şi le dăm cadou un voucher la o şcoală de şoferi”, a declarat unul dintre iniţiatorii afacerii.

Iar într-un an au început să facă şi profit. „Ca şi profit, anul trecut am câştigat 8.000 de lei”, a spus unul dintre studenţi.

Alţi trei studenţi au venit cu ideea unei aplicaţii pentru telefon, pentru ca absolvenţii de liceu să facă teste pentru bacalaureat.

Ideile de afaceri ale tinerilor nu s-au oprit aici. La târgul dedicat special lor, au venit şi elevii de la Colegiul „I.L. Caragiale”, care au demonstrat că pot încărca un telefon folosind o oală. O tânără şi-a lansat o afacere pentru romantici. „Este un serviciu online prin care cuplurile îşi pot scrie propria poveste de dragoste în urma interviului cu un scriitor. Ei vin la noi, îşi exprimă dorinţa de a avea o carte şi în 25 de zile sau în regim de urgenţă, în 10 zile, pot avea cartea scrisă”, a explicat fata.

O astfel de carte poate costa de la câteva sute de lei până la câteva sute de dolari.