Elevii unui liceu din Focşani au fost evacuaţi din cauza unui miros puternic

Evacuare la colegiul "Gheorghe Asachi" din Focşani. Toţi elevii şi cadrele didactice au fost trimişi acasă după ce în clădire a început să se simtă un miros toxic puternic, iar o fată a ajuns la spital.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 09:39
Elevii unui liceu din Focşani au fost evacuaţi din cauza unui miros puternic

Potrivit conducerii liceului, elevii au fost evacuaţi pentru că mirosul era înţepător şi provoca o stare de sufocare şi tuse uscată.

„Era un miros înţepător care provoacă o stare de sufocare şi tuse uscată. Din aceste considerente am decis evacuarea celor 400 de elevi şi 40 de profesori, după care am sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi am anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar. Cei de la ISU nu au putut identifica substanţa deoarece nu au aparatură specială“, a precizat Mihaela Horeahngă, directorul Colegiul „Gheorghe Asachi”, citată de MEDIAFAX.

O elevă a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani, după ce i s-a făcut rău în timp ce era evacuată, însă medicii afirmă că starea elevei nu are legătură cu incidentul petrecut în şcoală.

„Starea de rău a elevei nu are legătură cu incidentul petrecut în incinta şcolii. Fata se simţea rău de câteva zile, acuza dureri de cap şi ameţeli, iar astăzi starea acesteia s-a agravat. A ajuns la UPU, unde a fost consultată, iar medicii au stabilit că nu necesită intenarea“, a declarat Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani.

Poliţia a început cercetări pentru a afla natura substanţei şi nu exclude posibilitatea ca un elev să fi folosit un spray lacrimogen.


loading...