Elevii vor învăța în trei schimburi, în 11 școli din București. Ce durată va avea o oră de curs

Elevii din 11 școli din București vor merge la cursuri în trei schimburi în acest an. Acest lucru înseamnă că durata orelor de curs va scădea, a precizat prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.

08 sept. 2023, 10:20
Elevii vor învăța în trei schimburi, în 11 școli din București. Ce durată va avea o oră de curs
Cei care au performanțe școlare vor putea promova doi ani de studii într-un singur an școlar

Elevii din 11 școli din București vor învăța în trei schimburi. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

“Învăţământul preuniversitar din Bucureşti este, în linii mari, pregătit pentru un nou an şcolar. Luni, 11 septembrie 2023, peste 275.000 de copii din toate ciclurile de învăţământ vor începe cursurile în cadrul unităţilor de învăţământ de stat din Municipiul Bucureşti. Avem la nivelul Municipiului o populaţie şcolară în continuă creştere, iar normativele actuale impun o diminuare a numărului maxim de copii în clase. Din acest motiv, există o mare presiune a spaţiului în infrastructură şcolară din majoritatea sectoarelor”, a declarat prefectul Hopincă.

Citește și Noul an școlar vine cu modificări drastice. Numărul maxim de elevi permis într-o clasă de liceu

În 11 din cele 427 de unități de învățământ din București, elevii vor învăța în trei schimburi

Din cele 427 unităţi de învăţământ de stat din Municipiul Bucureşti, la 11 dintre acestea elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi (total sau parţial), din cauza lipsei de spaţiu, dar şi a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere. De asemenea, din cauza lucrărilor aflate în derulare, mai multe unităţi de învăţământ sunt relocate, orele de curs desfăşurându-se în cadrul altor unităţi.

Tot joi, prefectul Capitalei a efectuat şi o serie de vizite în mai multe unităţi şcolare din Bucureşti, pentru a verifica modul în care se prezintă unităţile de învăţământ înaintea deschiderii anului şcolar. “Din constatările din teren şi raportările administratorilor, şcolile sunt pregătite pentru a primi copiii. Rămân însă de continuat investiţiile pentru modernizarea, extinderea şi dotarea unităţilor de învăţământ, domeniu în care unele dintre sectoare sunt avansate, dar altele au încă restanţe”, a menţionat prefectul Capitalei.

Citește și Uniforma obligatorie pentru elevi, dezbaterea momentului înainte de începerea școlii. Părinții pun o singură condiție