Elevul care a dat în judecată un liceu din Craiova pentru că nu i s-a permis să facă școală online

Alexandru Grad Grigoraș a încercat să urmeze cursurile, în clasa a XII-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul”, din Craiova. Pe 20 octombrie 2020 a fost exmatriculat.

14 ian. 2021, 10:29
Elevul care a dat în judecată un liceu din Craiova pentru că nu i s-a permis să facă școală online

Elevul care a dat în judecată un liceu din Craiova. Astfel, i s-a retras binecuvântarea, condiție obligatorie pentru a putea fi seminarist, pe motivul că a acumulat absențe și că este indisciplinat.

Elevul care a dat în judecată un liceu din Craiova pentru că nu i s-a permis să facă școală online

Liceanul a declarat că problemele cu conducerea seminarului au altă cauză: a cerut să facă școală online fiindcă este bolnav. A dat în judecată liceul și cere să fie reînmatriculat.

Acesta a fost nevoit să își aleagă un alt liceu, fiindcă nu mai putea să facă efort fizic după cele două pneumonii suferite. Una în urmă cu cinci ani și a doua în 2019. În plus, îi plăcea și ideea de a fi preot.

Elevul vine cu acuzaţii grave la adresa liceului: De luni până joi nu am avut bec în cameră

„Mi-am luat adeverință de la medicul de familie pentru a efectua orele online pentru că inclusiv pneumoloaga mi-a spus când am făcut ultima pneumonie că dacă voi mai face una, îmi va fi fatală. Adeverința mi-a fost refuzată vehement și părintele director mi-a spus că a fost dată pe ochi frumoși la un pahar de vorbă, fix așa mi-a spus”, povestește tânărul.

Când am ajuns aici am filmat cum am găsit camera. Deși ei mi-au spus că voi avea toate condițiile pentru a nu mă îmbolnăvi, am găsit praf de două degete în cele două dulapuri, am găsit hârtii, sticle goale de suc pe masă și pe jos o mizerie de nedescris. De luni până joi nu am avut bec în cameră. Am raportat la conducere și mi s-a răspuns că aceste sunt condițiile pentru dezertori”, povestește Alexandru pentru Școala 9.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. „Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală”