Despăgubiri pentru elevul rămas fără un testicul după ce a fost bătut de un coleg la şcoală. Profesorii, găsiţi nevinovaţi

20 de mii de lei. Atât vor plăti părinții unui elev de clasa a V-a, care l-a lăsat infirm pe un coleg, după o bătaie în clasă. Băiețelul a fost lovit cu piciorul în zona organelor genitale, iar sentința definitivă a fost dată de Curtea de Apel Constanța.

04 oct. 2019, 08:31
Despăgubiri pentru elevul rămas fără un testicul după ce a fost bătut de un coleg la şcoală. Profesorii, găsiţi nevinovaţi

Cazul de violență a avut loc la Liceul Decebal din Constanța, scrie replicaonline.ro. Doi elevi s-au luat la bătaie într-o sală de clasă, iar unul dintre ei a fost lovit cu putere în zona organelor genitale.

Adolescentul a fost transportat de urgență la spital, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență. În urma loviturii, tânărul a rămas fără unul dintre testicule.

Citeşte şi Elevii au dat în judecată Ministerul Educaţiei. Motivul: cei cu media sub 5 la Evaluare nu au dreptul să urmeze liceul

Incidentul șocant a avut loc în cursul anului 2017, au precizat reprezentanții SLSIP Constanța.

Părinții elevului l-au dat în judecată pe profesorul care era de serviciu în ziua în care a avut loc incidentul și i-au cerut daune morale. Potrivit sursei citate, Mitică Iosif, președintele SLSIP Constanța a declarat că regulamentul cadru de organizare care impune profesorilor să facă „de pază” pe școală trebuie regândit.

După deliberări, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis în parte acţiunea reclamanţilor şi au decis ca micuţul lovit să primească 20.000 de lei daune morale, însă doar de la familia celui ce îl lovise. Magistraţii au respins acţiunea împotriva profesorilor ce fuseseră de serviciu în ziua respectivă.