Elevul care şi-a ameninţat profesoara că o bate, lăsat în libertate

Elevul care şi-a ameninţat profesoara cu bătaia, după ce a primit o notă mică, este liber. Tânărul din Vâlcea a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior eliberat. Procurorii au considerat că nu se mai impune nicio măsură privativă de libertate, iar acum elevul de 20 de ani este acasă.

17 sept. 2018, 06:40
Elevul care şi-a ameninţat profesoara că o bate, lăsat în libertate

Zilele trecute, la un liceu din Râmnicu Vâlcea, un elev supărat pe nota primită şi pe faptul că nu i se explică unde a greşit, şi-a umilit profesoara în public şi apoi a ameninţat că o va bate. Întreaga scenă a fost filmată şi a ajuns pe net.

În urma întrunirii Consiliului Profesoral al liceului unde s-a petrecut incidentul, Colegiul Tehnlogic „Căpitan Nicolae Pleşoianu” din Râmnicu Vâlcea, s-a decis ca elevul să fie exmatriculat, fără să mai aibă dreptul de a se reînscrie la şcoala în cauză. Profesorii au mai decis să-l pedepsească şi pe colegul care a filmat totul, deşi acesta susţine că nu l-a postat el pe internet. Aşadar, cameramanul de ocazie s-a ales cu o mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare.

Elevul de 20 de ani nu este la prima abatere, el a mai fost exmatriculat şi apoi reintregrat în învăţământ. Băiatul a fost condamnat în urmă cu trei ani pentru o tâlhărie. Lucrurile s-au precipitat după ce scena a fost postată pe YouTube, iar cazul a ajuns în atenţia presei. Aşa a devenit public dialogul halucinant dintre profesoară şi elevul recalcitrant, petrecut joi dimineaţa, 13 septembrie, la ora de curs. Acesta îi cere imperios să-i demonstreze unde a greşit, bate cu degetul în catedră, încearcă să-şi intimideze dascălul, se arată netulburat când i se aduce la cunoştinţă că se va alege cu nota scăzută la purtare, susţine că vorbeşte cum vrea, iar la final adaugă către colegii de clasă, în timp ce se îndreaptă spre bancă: „Mă piş pe ea! O bat când iese din şcoală!”

Elevul a fost audiat la Poliţie, iar în urma cercetărilor s-a decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Procurorii au considerat însă că nu se mai impune nicio măsură privativă de libertate, aşa că nu au mai prelungit ordonanţa de reţinere, iar acum elevul de 20 de ani este acasă.

Elev de la un liceu din Vâlcea, cercetat penal după ce a ameninţat o profesoară. Imaginile s-au viralizat pe Facebook VIDEO