Elevul de 16 ani din Timişoara s-a vindecat de CORONAVIRUS. A fost externat

Elevul în vârstă de 16 ani din Timişoara, depistat cu coronavirus, a fost externat de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" după două teste negative consecutive. Acesta va rămâne izolat la domiciliu.

07 mart. 2020, 16:07
Elevul de 16 ani din Timişoara s-a vindecat de CORONAVIRUS. A fost externat

„În această după-amiază, tânărul de 16 ani a fost externat din Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeş Timişoara, după două teste consecutive negative. Menţionăm faptul că testele au fost efectuate în data de 06.03.2020 şi astăzi 07.03.2020, la o distanţă de 24 de ore. Pacientul este considerat vindecat”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş

Băiatul a fost transportat la domiciliu cu Ambulanţa şi i s-a pus la dispoziţie o camera separată de restul familiei.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a solicitat sprijinul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş pentru asigurarea suportului logistic.

Adolescuentul este a patra persoana vindecată de coronavirus. Alţi doi colegi ai baiatului au fost diagnosticaţi.
Bilanţul celor infectaţi cu coronavirus a ajuns la 12, iar al celor vindecaţi şi externaţi, la patru persoane.

Reamintim că un alt caz de coronavirus a fost confirmat sâmbătă seară în Bucuresti. Este vorba de un bărbat de 49 de ani întors din Italia, dintr-o zonă neafectată de epidemia de coronavirus.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Citeşte şi Epidemia de coronavirus se extinde: alte trei cazuri confirmate în România. Primul caz din Bucureşti