Elevul din Bacău, care a bătut și băgat cu capul în WC doi colegi, a ajuns în arest

Elevul în vârstă de 15 ani, care a bătut şi umilit doi colegi de școală în toaleta Colegiului Tehnic "Dumitru Mangeron" din municipiul Bacău, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore.

02 feb. 2023, 09:08
Elevul din Bacău, care a bătut și băgat cu capul în WC doi colegi, a ajuns în arest

Elevul din Bacău, care a bătut și băgat cu capul în WC doi colegi, a ajuns în arest. Polițiștii au emis pe numele lui o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

„În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioada de 24 de ore a tânărului în vârstă de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Totodată, facem precizarea că, atât poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, cât şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară activităţi preventive în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ, pe tot parcursul anului şcolar, în vederea preîntâmpinării unor evenimente negative în rândul elevilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru, pentru Agerpres.

Citește și: Bătaie ca în vestul sălbatic pe holurile unei școli din Bacău. Două eleve s-au încăierat pentru un băiat: „Dă-i mai tare!”

În paralel cu ancheta poliţiştilor, şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău face verificări în acest caz. Conducerea ISJ Băcău a precizat că elevul reținut de polițiști nu este la prima abatere.

„Din primele verificări rezultă că incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie. Din păcate, acesta survine altor momente – unul care a avut loc în noiembrie 2022 şi altul cu o săptămână în urmă – în care elevul agresor a şicanat, respectiv a muşcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancţionat cu scăderea cu două puncte a notei la purtare şi cu avertisment. Acum a reacţionat şi mai violent, lovindu-i pe doi colegi cu cerinţe educaţionale speciale”, a declarat conducerea ISJ Bacău.

Măsurile dispuse imediat au vizat oferirea de consiliere psihologică şi protecţie copiilor agresaţi.

De asemenea, inspectorul şcolar general Ana-Maria Egarmin a dispus o cercetare prealabilă, în vederea realizării cercetării disciplinare a conducerii liceului.

Poliţiştii băcăuani s-au autosesizat şi au demarat o anchetă la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”, după ce pe reţelele de socializare a apărut un filmuleţ în care un elev agresează şi umileşte doi colegi. Pe unul dintre ei a încercat să-l bage cu capul în toaletă.

În filmările postate de Ziarul de Bacău se aude vocea agresorului care țipă la un coleg:

„Bă, când îmi aduci banii? Zi, bă! Ia, jos! Bă, ridici piciorul ăla la mine!? Treci după mine, în genunchi! Pupă-mi mâna! Încă o dată! Hai, în genunchi mergi”.

Victima este real speriată de ceea ce i se întâmplă, poate fi observat pe filmare cum băiatul ascultă toate ordinele care i se dau și merge în genunchi, după agresorul său, până în sala de clasă.

Agresor către victimă: „Bă, de ce minți? (Apoi ia mâna victimei și începe să se lovească peste față cu ea, mimând că victima l-ar lovi, în timp ce cu cealaltă mână îl pălmuiește pe colegul său, vizibil speriat): Bă, da de ce dai? De ce dai în mine? Gata, hai în clasă! Știi că eu glumesc cu tine, adică noi ne jucăm așa, știi, ca prieteni. Suntem prieteni buni și ne jucăm. Știi, nu? Eu glumesc cu tine! Da ai văzut că și tu mi-ai dat două palme, da nu-i corect așa! Dai în mine?”.