Secvențe de coșmar surprinse într-un liceu din Bacău! Elevii bătuți și băgați cu capul în WC de alți colegi de clasă

Părinții unor elevi din Bacău sunt în stare de șoc după ce doi băieți au fost bătuți și umiliți chiar în toaleta liceului la care învățau. Agrosorii sunt tot copii, colegi de clasă ai victimelor. Scenele de groază au fost surprinse de alți colegi, care în loc să intervină, au preferat să filmeze.

01 feb. 2023, 16:56
Secvențe de coșmar surprinse într-un liceu din Bacău! Elevii bătuți și băgați cu capul în WC de alți colegi de clasă
Scene cumplite la un liceu din Bacău

Imagini de groază surprinse în Colegiul Dumitru Mangeron din Bacău, unde mai mulți elevi și-au bătut și umilit doi dintre colegi. Imaginile au fost postate de un adult pe rețelele de socializare, fiind de-a dreptul șocat și îngrijorat pentru siguranța nepotului său. În filmarea postată poate fi observat cu cele două victime sunt băgate cu forța în toaleta liceului, unde au fost bătute și umilite în repetate rânduri. Bătăușul ajunge chiar la gestul extrem de a-l băga pe unul dintre copii cu capul în WC. Filmarea a înregistrat și dialogul, care pare ireal, conform Ziarul de Bacău.

Citește și: Bătaie ca în vestul sălbatic pe holurile unei școli din Bacău. Două eleve s-au încăierat pentru un băiat: „Dă-i mai tare!”

„Ce se petrece la un liceu din Bacău, în timpul pauzelor. Nepotul meu a venit înfiorat arătându-mi aceste lucruri îngrozitoare, este inadmisibil ce se întâmplă! Copiii merg cu teamă la școală, că li se poate întâmpla așa ceva!”, a spus bunicul, care a postat filmarea pe Facebook.

Există două filmări ale incidentului, pe prima dintre ele se poate vedea cum victima este băgată cu capul în WC.

 

Scene cumplite la un liceu din Bacău

„Bă, când îmi aduci banii? Zi, bă! Ia, jos! Bă, ridici piciorul ăla la mine!? Treci după mine, în genunchi! Pupă-mi mâna! Încă o dată! Hai, în genunchi mergi.”, striga agresorul

Victima este real speriată de ceea ce i se întâmplă, poate fi observat pe filmare cum băiatul ascultă toate ordinele care i se dau și merge în genunchi, după agresorul său, până în sala de clasă.

Agresor către victimă: „Bă, de ce minți? (Apoi ia mâna victimei și începe să se lovească peste față cu ea, mimând că victima l-ar lovi, în timp ce cu cealaltă mână îl pălmuiește pe colegul său, vizibil speriat): Bă, da de ce dai? De ce dai în mine? Gata, hai în clasă! Știi că eu glumesc cu tine, adică noi ne jucăm așa, știi, ca prieteni. Suntem prieteni buni și ne jucăm. Știi, nu? Eu glumesc cu tine! Da ai văzut că și tu mi-ai dat două palme, da nu-i corect așa! Dai în mine?”

IPJ Bacău a deschis dosar penal în acest caz.

„La data de 31 ianuarie a.c, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care sunt surprinse acte de violență între elevi în cadrul unei unități de învățământ din mun. Bacău. În acest moment, polițiștii efectuează verificări la fața locului în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Totodată, a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea parchetului.” a declarat Cătălina Păduraru – purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Se pare că agresorul nu este la primul incident și a fost deja sancționat.

Bullyingul este un fenomen extrem de răspândit în România, și din păcate, acesta nu este un incident izolat. 12% dintre elevii de 15 ani au declarat că sunt foarte frecvent victime ale hărțuirii, potrivit datelor Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE, date din 2018). E un procent la egalitate cu cel înregistrat în școlile din Rusia și întrecut doar de Bulgaria și Malta, cu 14%.

Citește și: O elevă din Bacău licitează un tablou pictat de ea, pentru a salva fetița profesorului ei de istorie. Gestul ei a devenit viral pe Internet