Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele și a amenințat-o cu moartea a fost exmatriculat

Elevul de clasa a opta din Târgu Mureș care și-a bătut cu pumnii și picioarele diriginta pe holurile școlii a fost exmatriculat. Băiatul de 15 ani, care fusese sancționat de mai multe ori pentru comportament nepotrivit, a luat-o la bătaie pe profesoară de supărare că fusese sancționat în urma altui scandal pe care l-a făcut în școală.

20 mart. 2024, 09:20
Elevul din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele și a amenințat-o cu moartea a fost exmatriculat

Conducerea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureș a anunțat, marți, că în urma cercetărilor efectuate și ținând seama de prevederile legale, s-a luat hotărârea exmatriculării elevului care și-a bătut crunt diriginta pe holurile școlii. Acesta se poate reînscrie în următorul an, însă la o altă școală.

„Este regretabil faptul că, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească”, se arată în comunicatul instituției.

Elevul de 15 ani de la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș a lovit-o cu pumnii și picioarele în față și abdomen pe profesoară, chiar pe holul școlii. El s-a oprit abia în momentul în care a intervenit portarul unității de învățământ. Ulterior, profesoara a fost transportată la spital, iar elevul a fost dus la secția de poliție. Băiatul a fost reținut pentru 24 de ore și apoi eliberat.

Incidentul pentru care este cercetat elevul de clasa a VIII-a s-a petrecut la începutul lunii martie. Supărat că e sancţionat frecvent, elevul s-a urcat pe un dulap în clasă ca să protesteze, şi-a înjurat diriginta și şi-a aprins o ţigară în clasă. Conducerea școlii a chemat poliția, iar elevul a fost dus încătuşat la secţie şi amendat cu 500 de lei. Apoi a revenit la şcoală, împreună cu mama lui, ca să ceară socoteală dirigintei. La un moment dat, adolescentul şi-a lovit profesoara după ce a amenințat-o cu moartea, aşa că a ajuns din nou la Poliție și reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost eliberat.