Eliberarea permisului de conducere va putea fi cerută prin e-mail. Vezi ce MODIFICĂRI propune MAI

Persoanele cărora le expiră, li se deteriorează, li se fură, îşi pierd permisul de conducere sau îşi schimbă numele vor putea cere eliberarea unuia nou sau a duplicatului şi prin corespondență, inclusiv electronică. Solicitarea unui nou permis de conducere prin e-mail este prevăzută într-un proiect de ordin de ministru privind condiţiile de eliberarea permisului de conducere sau a duplicatului la expirarea valabilităţii administrative, ori în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere sau în cazul schimbării numelui titularului, supus dezbaterii publice de Ministerul Afacerilor Interne.

RomaniaTV.net
18 iul. 2013, 07:41
Eliberarea permisului de conducere va putea fi cerută prin e-mail. Vezi ce MODIFICĂRI propune MAI

Ordinul va stabili condiţiile privind eliberarea permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, înainte sau după data expirării acestuia, permisului de conducere, înainte de expirarea valabilităţii administrative, în caz de schimbare a numelui titularului, sau a duplicatului permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat, înainte de expirarea valabilităţii administrative.

Potrivit proiectului, cererea privind eliberarea permisului de conducere sau a duplicatului se depune personal de către titular la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, denumit în continuare serviciu public comunitar, în cazul cetăţenilor români care au domiciliul sau reşedinţa în România şi se află temporar în străinătate, cererea pentru eliberarea permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului poate fi depusă de o persoană împuternicită prin procură specială, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, iar pentru permisele de conducere emise după data de 01.01.2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresată şi prin corespondenţă, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior.

Potrivit proiectului, cererea pentru eliberarea permisului de conducere sau a duplicatului trebuie însoţită de actul de identitate al titularului, în original şi copie sau, în cazul prevăzut la art. (2) alin. (2), numai în copie, procura specială şi actul de identitate al persoanei împuternicite, în original şi copie, în cazul prevăzut la art. (2) alin. (2), dovada plăţii taxelor şi tarifelor aferente eliberării permisului de conducere, documentul din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere, numai în cazul prevăzut la art. 1 lit. a), permisul de conducere, atunci când acesta se află în posesia titularului, declaraţie pe propria răspundere a titularului din care rezultă, după caz, pierderea ori furtul permisului, două fotografii ale titularului, 35×38,5mm, de dată recentă, în cazul prevăzut la art. (2) alin. (2) şi în cazul cererilor depuse la alt serviciu public.

În proiect se mai precizează că permisul de conducere se livrează la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cerere.
În cazul în care cererea a fost transmisă prin corespondenţă, permisul de conducere se ridică de la serviciul public comunitar menţionat de solicitant în cerere. În cazul în care cererea a fost transmisă prin poşta electronică, pentru ridicarea permisului de conducere titularul depune la serviciul public comunitar, în original, documentele ale căror copii au fost transmise în condiţiile prevăzute la art.3 alin.(6)„, se mai arată în proiect.