Elicopter prăbuşit în Israel. Pilotul a murit, iar copilotul este grav rănit

Un elicopter Apache israelian s-a prăbușit luni seara în timpul unui antrenament militar în sudul Israelului, într-un accident soldat cu moartea pilotului și rănirea gravă a copilotului, a confirmat pentru agenția EFE un purtător de cuvânt al armatei.

08 aug. 2017, 05:47
Elicopter prăbuşit în Israel. Pilotul a murit, iar copilotul este grav rănit

„Un elicopter s-a prăbușit la o bază a Forțelor Aeriene israeliene din sudul țării. Un ofițer în rezervă și-a pierdut viața, în timp ce celălalt a fost rănit extrem de serios și transportat la spital. Familiile celor doi au fost informate”, a declarat sursa citată.

Copilotul, care a supraviețuit, este militar activ. Elicopterul s-a prăbușit aproape de baza aeriană Ramon, în jurul orei 21.00, informează Agerpres.

Citeşte şi Elicopter prăbuşit în Mali. Doi militari germani au murit

Accidentul are loc la două luni după ce un alt Apache a trebuit să aterizeze pentru o alertă de securitate și la o săptămână după ce un elicopter a fost nevoit să facă o aterizare de urgență, a informat Haaretz online.

„Comandantul forțelor aeriene, Amir Eshel, a cerut ca incidentul să fie investigat și a ordonat ca, până la finalizarea cercetărilor, toate elicopterele din această flotă să fie consemnate la sol”, a mai precizat purtătorul de cuvânt pentru agenția citată.