Elicopter prăbuşit la Kiev lângă o grădiniţă. Ministrul de Interne, între cei 18 morţi. Reacţia lui Zelenski VIDEO

Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev.

18 ian. 2023, 10:30

UPDATE Elicopter prăbuşit la Kiev. Cel puţin nouă dintre cele 18 victime ale prăbuşirii elicopterului la Brovarî, miercuri, erau localnici care-şi aduceau copiii la grădiniţă”, anunţă adjunctul administraţiei prezidenţiale ucrainene Kirilo Timoşenko, relatează CNN.

UPDATE Elicopter prăbuşit la Kiev. Președintele Volodimir Zelenski a reacționat la accidentul aviatic de la Brovary, în care a murit conducerea Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina. El a însărcinat SBU și Poliția Națională să afle toate circumstanțele incidentului.

„Astăzi, o tragedie teribilă a avut loc în Brovary, regiunea Kiev. Un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență s-a prăbușit, iar la locul prăbușirii a izbucnit un incendiu. Până în acest minut, 15 persoane au murit. Numărul exact al victimelor tragediei este în curs de stabilire”, a scris Zelenski. El a reamintit că printre victimele accidentului se numără ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Denis Monastirski, prim-adjunctul său, Evgheni Yenin, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Iuri Lubkovich, asistentul acestora și echipajul elicopterului.

„25 de persoane au fost rănite, inclusiv 10 copii. Până în acest moment, trei copii au murit. Durere de nedescris. Un elicopter a căzut pe teritoriul uneia dintre grădinițe. Am instruit Serviciul de Securitate al Ucrainei, în cooperare cu Poliția Națională a Ucrainei și alte organisme autorizate, să afle toate circumstanțele a ceea ce s-a întâmplat ,” a precizat Zelenski. Președintele Ucrainei a adăugat că toate serviciile lucrează în prezent la locul tragediei.

„Condoleanțe tuturor familiilor și prietenilor victimelor! Denis, Yevhen, Yuri, echipa Ministerului Afacerilor Interne… adevărați patrioți ai Ucrainei. Fie ca ei să se odihnească în pace! Fie ca toți cei cărora le-a fost luată viața în această dimineață neagră să se odihnească în pace!”, mai scrie Zelenski.

UPDATE Elicopter prăbuşit la Kiev. Cel puțin 18 persoane au murit și 22 au fost rănite, miercuri, în urma prăbușirii unui elicopter în apropiere de o creșă de lângă Kiev. Informații neconfirmate oficial susțin că la bord se aflau mai mulți demnitari ucraineni din conducerea Ministerului de Interne.

Șeful Poliției naționale ucrainene a declarat că 17 persoane au fost ucise și 22 au fost rănite după ce aparatul de zbor s-a prăbușit lângă o creșă și o clădire rezidențială din orașul Brovary, potrivit Sky News. Printre cei decedați sunt doi copii, dar și conducerea Ministerului de Interne, adică ministrul Denis Monastyrsky și adjunctul său Evgheni Enin. Nouă persoane se aflau la bordul elicopterului. 10 copii au fost răniți și au ajuns la spital.

UPDATE Elicopter prăbuşit la Kiev. Şeful Poliției Naționale a Ucrainei, Ihor Klimenko, a anunţat că ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia şi un secretar de stat au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în Brovari, regiunea Kiev. Potrivit lui Klimenko, bilanţul preliminar indică 16 morți, inclusiv doi copii, scrie Rador.

Dintre aceștia, nouă se aflau la bordul elicopterului. „22 de victime se află în spital, dintre care 10 copii. Toate serviciile de intervenţie lucrează la fața locului. Locul incidentului este în curs de examinare” – a adăugat Klimenko. Amintim că un elicopter s-a prăbuşit, miercuri dimineaţă, pe teritoriul unei grădinițe din Brovari, după care a izbucnit un incendiu. Deocamdată, nu se știe ce a cauzat prăbușirea elicopterului.

 

Un elicopter s-a prăbușit miercuri dimineață lângă o grădiniță și o clădire rezidențială din orașul ucrainean Brovary din regiunea Kiev, potrivit Oleksiy Kuleba, șeful administrației militare regionale Kiev. Cel puțin cinci persoane au murit în urma incidentului, informează Pravda.

„La momentul tragediei, în grădiniță erau copii și personalul instituției. Toată lumea a fost evacuată”, a scris el pe Telegram.

Kuleba a spus că există persoane rănite, dar nu a oferit detalii suplimentare cu privire la numărul victimelor. La fața locului, au fost trimise ambulanțe, poliție și pompieri.

Armata Ucrainei propune jocuri de atenţie pe Twitter: „Găseşte lunetistul” GALERIE FOTO

Autorităţile ucrainene au anunţat miercuri că un elicopter s-a prăbuşit în cursul dimineţii în apropierea unei grădiniţe din oraşul Brovarî din regiunea Kiev, relatează Reuters şi AFP.

La faţa locului au sosit echipaje de salvare, dar încă nu există informaţii cu privire la victime şi circumstanţele producerii incidentului, a scris pe Telegram directorul adjunct al cancelariei prezidenţiale Kirilo Timoşenko.

„Un elicopter s-a prăbuşit în apropiere de o grădiniţă şi de un imobil de locuinţe (…) Există victime”, a indicat acesta.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a scris la rândul său că „în momentul tragediei în interiorul grădiniţei se aflau copii şi personal”, adăugând că „toţi au fost evacuaţi”

Ucraina cere occidentului să accelereze trimiterea de armament: „Avem mare nevoie de echipamente de vedere pe timp de noapte”