Elicopter prăbușit pe autostradă chiar de 1 Decembrie! Pilotul a evitat o tragedie în ultima clipă

Un elicopter la bordul căruia se aflau două persoane s-a prăbușit vineri pe autostrada M-40 din Madrid. Pilotul a evitat o tragedie în ultima clipă, însă, din păcate în impactul aeronavei cu solul a fost prins și șoferul unei mașini care circula în acea zonă la momentul incidentului.

01 dec. 2023, 22:55

Elicopter prăbușit pe autostradă chiar de 1 Decembrie! Aeronava s-a prăbușit între cele două benzi de circulație, pe o porțiune acoperită cu iarbă.

Citește și Tânără rusoaică, la un pas de o tragedie după ce a sărit din elicopter și nu a reușit să deschidă parașuta. A plutit în aer zeci de secunde

Elicopter prăbușit pe autostradă chiar de 1 Decembrie!

La scurt timp după impact, una dintre victimele care se aflau în avionul prăbușit a reușit să iasă singură, asta în timp ce a doua a avut nevoie de descarcerare.

Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale de pompieri, poliție, dar și două ambulanțe care au preluat victimele și ulterior le-au transportat la spital pentru a primi îngrijirile medicale corespunzătoare.

Potrivit medicilor, unul dintre pasageri a suferi un ușor traumatism cranio-cerebral, iar al doilea are o fractură de femur.

De asemenea, șoferul mașinii care trecea prin zonă a suferit doar tăieturi minore. Elicopterul prăbușit este un Enstrom 280 FX care fusese expus la un târg de aviație desfășurat zilele acestea în apropiere de locul incidentului.

Potrivit primarului Madridului, José Luis Martínez-Almeida, datorită deprinderii pilotului s-a evitat o tragedie majoră.

Un microbuz cu șapte militari NATO de la Deveselu s-a răsturnat

Un accident grav a avut loc miercuri pe șoseaua de centură a orașului Caracal. Cinci militari americani de la Baza Deveselu au ajuns la spital cu mai multe răni, după ce microbuzul lor s-a răsturnat.

Un microbuz cu șapte militari NATO de la Deveselu s-a răsturnat. În autoturism se aflau șapte persoane, iar în urma incidentului, cinci dintre ele au fost rănite și au ajuns de urgență la Spitalul Municipal din Caracal pentru a primi îngrijiri medicale.

Reprezentanții IPJ Olt au transmis că miercuri seară serviciul de urgență a fost apelat cu privire la faptul că, la intersecţia VO6G cu Drumul Comunal 147, din municipiul Caracal, a avut loc un eveniment rutier.

„Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autoturism de 8+1 locuri, în care se aflau 7 persoane, la intersecţia VO6G cu Drumul Comunal 147, din municipiul Caracal, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile”, au afirmat reprezentanții IPJ Olt.

În urma evenimentului rutier, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii au întocmit actele de constatare a evenimentului, fiind deschis un dosar de cercetare penală. Iar în aceste momente, oamenii legii încearcă să afle cum anume s-a produs incidentul.

Acest incident a avut loc la numai câteva zile după ce un convoi al MApN a fost implicat într-un accident rutier în judeţul Ialomiţa. În urma impactului, trei vehicule au fost avariate, iar doi militari au fost răniți.

Din convoi făceau parte opt camioane militare, iar cinci dintre ele s-au ciocnit fără să implice alte autotrisme.

Vinovat de acest incident este unul dintre șoferii aflați la volanul unui camion militar. La un mioment dat acesta a frânat brusc, iar ceilalți militari aflați în spatele lui nu au avut timp să încetinească. În urma impactului trei camioane au fost avariate.

Mai mult, în timpul producerii accidentului doi militari au fost răniți. Aceștia au fost duși Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia, cu multiple traumatisme la nivelul membrelor inferioare.

Din fericire, starea lor este stabilă, spun reprezentanții Ministerului Apărării.

”Evenimentul este cercetat de Poliţia Rutieră, iar o comisie administrativă din cadrul UM01458 Bârlad a fost numită pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului”, adaugă MApN.

Citește și Accident cumplit în județul Teleorman. A fost declanșat Planul Roşu de Intervenţie. 17 ambulanțe și elicoptere la locul accidentului