Elicopter prăbușit peste un complex de apartamente, în Florida. Două persoane au murit și alte două au fost rănite

Un elicopter american de salvare a luat foc în timpul zborului, în Florida, și s-a prăbușit peste o clădire de apartamente.

29 aug. 2023, 15:25
Elicopter prăbușit peste un complex de apartamente, în Florida.  Două persoane au murit și alte două au fost rănite
Elicopter prăbușit peste un complex de aprtamente

Un elicopter de salvare a luat foc în timpul zborului și s-a prăbușit peste o clădire de apartamente din statul american Florida. Aparatul de zbor a început să lase în spate o dâră groasă de fum. La scurt timp a fost cuprins de flăcări, a început să se rotească și să piardă altitudine, potrivit CNN. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de luni.

Citește și: Cel puţin trei persoane au murit într-un accident aviatic. Două elicoptere s-au ciocnit în aer

Două persoane și-au pierdut viața – pilotul și o femeie care locuia în complexul de apartamente. Accidentul s-a produs în apropierea unui aerodrom, la nord de Fort Lauderdale, în timp ce elicopterul se îndrepta spre un apel de urgență.

„La aproximativ 8:46 dimineața, personalul de urgență a răspuns la un apel de alertă al aeronavei situată la sud-vest de Pompano Beach Airpark. Elicopterul implicat în accident este un elicopter BSO Fire Rescue. Pompano Beach Rescue a transportat două persoane la un spital din zonă”, a declarat departamentul șerifului din Broward County într-un comunicat de presă.

Citește și: Un nou accident cu o cisternă GPL, chiar pe autostradă. Anunțul autorităților

„La bordul elicopterului se aflau în total trei membri ai pompierilor Broward Sheriff „care s-a prăbușit într-o structură în urma unui incendiu în timpul zborului la o jumătate de milă de Pompano Beach Airpark”, potrivit Comitetului Național pentru Siguranța Transportului.

Cele două victime rănite au fost internate și nu au răni care să le pună viața în pericol.