Un nou accident cu o cisternă GPL, chiar pe autostradă. Anunțul autorităților

O autocisternă încărcată cu GPL a acroşat un obiect din plastic aflat pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul către Piteşti, în zona localităţii Ioneşti, judeţul Dâmboviţa, şi are defecţiuni tehnice, fiind oprită pe banda de urgenţă, anunţă Centrul Infotrafic.

29 aug. 2023, 08:49
Un nou accident cu o cisternă GPL, chiar pe autostradă. Anunțul autorităților

Din informarea Centrului Infotrafic rezultă că în urma incidentului autocisterna GPL nu a suferit avarii majore, rezultând doar scurgeri minore din rezervor.

La faţa locului sunt forţe ale MAI. Nu sunt persoane rănite.

Traficul rutier este restricţionat pe banda de urgenţă şi prima bandă, circulându-se doar pe banda a doua.

Incidentul din Dâmbovița vine la doar câteva zile după exploziile unor cisterne cu GPL în Crevedia, județul Dâmbovița. În urma exploziilor de la Crevedia, peste 50 de persoane au fost rănite și două persoane au murit.

Citește și: Prima demisie din Poliția Română după tragedia cauzată de beizadeaua drogată! Cine plătește pentru moartea tinerilor din 2 Mai

Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat luni seară, la Digi24, că „probabil” sursa focului care a provocat exploziile din Crevedia o reprezintă o țigară.

„Din ce-am văzut și ce s-a auzit, e vorba de o sursă de foc. Sursa de foc probabil că a fost o țigară. Ceva nu s-a respectat, ceva a fost. Da, e posibil ca de la o țigară să fi pornit totul, asta va fi stabilit de cei care anchetează la procuratură”, a declarat Arafat.

În continuare zona este supravegheată pentru că mai multe cisterne au în continuare scurgeri și pericolul nu este complet eliminat.

Citește și: Accident grav în Constanța! Un autocar cu 40 de ucraineni a intrat într-un limitator de înălțime. A fost activat Planul Roșu de intervenție