Elicopter sirian cu doi piloţi ruşi, DOBORÂT în apropiere de Palmira VIDEO

Doi piloți de elicopter ruși au fost uciși în apropiere de Palmira, în centrul Siriei, când elicopterul sirian cu care zburau a fost doborât, a anunțat sâmbătă Ministerul Apărării de la Moscova.

09 iul. 2016, 18:47
Elicopter sirian cu doi piloţi ruşi, DOBORÂT în apropiere de Palmira VIDEO

Aceste decese ridică la 12 numărul oficial de militari ruși care și-au pierdut viața în conflictul din Siria de când Rusia a început să bombardeze, în septembrie, poziții deținute de adversarii aliatului său, președintele Bashar Al-Assad.

„La 8 iulie, piloții-instructori Riafagat Habibulin și Evgheni Dolghin se aflau în misiune pe un elicopter sirian Mi-25 înarmat. În același moment, la est de Palmira, luptători din cadrul organizației Statul Islamic au lansat o ofensivă”, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat preluat de agențiile ruse de presă.

„După ce și-a epuizat muniția, pe drumul de întoarcere, elicopterul a fost ținta teroriștilor și s-a prăbușit pe teritoriul controlat de Siria. Echipajul a murit”, a precizat documentul.

La jumătatea lui iunie, Ministerul Apărării a mai anunțat decesul a doi soldați ruși în decurs de câteva zile. Unul și-a pierdut viața în explozia unei mașini capcană în timp ce asigura protecția unui convoi umanitar în regiunea Homs (centru), iar celălalt, rănit în apropiere de Alep (nord), a decedat într-un spital militar din Moscova.

După mai multe luni de lovituri aeriene, președintele Vladimir Putin a anunțat în martie retragerea unei părți însemnate din contingentul militar rus din Siria, însă acesta continuă să efectueze lovituri asupra „țintelor teroriste” și în sprijinul forțelor guvernului de la Damasc.

Declanșată în martie 2011 de represiunea manifestațiilor în favoarea reformelor, revolta împotriva regimului sirian s-a transformat într-un război devastator care a făcut peste 280.000 de morți și a constrâns milioane de persoane să își părăsească locuințele.