Elicopter SMURD prăbuşit în Republica Moldova. Detalii cutremurătoare despre victime VIDEO

Publicat: Joi, 02 Iunie 2016 16:21 // Actualizat: Joi, 02 Iunie 2016 19:12 // Sursa: romaniatv.net

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit, joi, în Republica Moldova. Patru români au murit: pilotul, copilotul un medic şi asistentul. Aparatul de zbor s-a prăbuşit după o intervenţie de urgenţă.

Patru persoane au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit, joi, în raionul Cantemir din Republica Moldova. Echipajul SMURD care a pierit în Republica Moldova era format din pilotul Doru Gavril, copilotul Voicu Socai, medicul Dumea Mihaela și asistentul Gabi Sandu.

"Elicopterul a căzut la pădurea de la intrarea satului. S-au depistat patru cadavre. Trei sunt carbonizate. Oamenii legi cercetează cazul. Cred că s-a prbuşit din cauza neguri. Au intrat în pădure, s-au lovit şi au căzut. Nu putem spune cine sunt victimele. Durere mare. Cineva a încercat să salveze pe altcineva, dar şi-a pierdut viaţa. Erau imagini îngrozitoare. Am depistat bucăţi din cadavre. Rezervoarele au explodat de trei ori. Primul cadavru a fost scos înainte de bubuituri. Sunt vreo 40 de oameni la faţa locului", a declarat primarul satului Haragîş, raionul Cantemir, Iurie Bălănuţă, potrivit publika.md.

Victimele sunt asistentul Gabriel Sandu, de 40 de ani, si medicul Dumea Mihaela, de 39 de ani, de la SMURD, pilotul si copilotul. Numele de familie al pilotului era Gavrila.

"Sunt stupefiat, uluit, ca de altfel toţi colegii mei din spital. Este o adevărată dramă ceea ce se întâmplă. Nu pot să îmi imaginez prin ce trec familiile", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Bârliba, directorul Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Acesta a precizat că familiile celor decedaţi au fost informate asupra accidentului.

Potrivit bzi.ro, sotia lui Gabriel Sandu lucreaza si ea ca asistent medical, la Spitalul Spiridon, cei doi avand o fetita in clasa a doua. Mihaela Dumea avea un copil de 4 ani. Gabi Sandu a mai lucrat in cadrul SMURD ca pilot si inainte de prabusirea elicopterului SMURD la Iasi, in 2006.

Prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a confirmat, joi, pentru AGERPRES, că echipajul SMURD prăbușit în Republica Moldova era din Iași.

"Elicopterul SMURD Iași era plecat în misiune cu doi membri ai echipajului și două cadre medicale. Suntem în legătură cu autoritățile din Republica Moldova, care ne-au confirmat prăbușirea elicopterului în zona Raionului Cantemir", a declarat pentru AGERPRES prefectul Marian Grigoraș.

În această dimineață, elicopterul SMURD a fost solicitat de medicii din Vulcănești, Republica Moldova, pentru a transporta aerian și monitoriza o femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută.

La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. După decolare, elicopterul a dispărut de pe radare. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

"Am văzut o mână, un picior, căştile piloţilor. Marotrii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arşi. Sunt trei cadavre. Au căzut în marginea localităţii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au căzut în pădure. Nimeni nu a rămas în viaţă. Plouă tare. Poliţiştii strâng totul grămadă. E straşnic. Aproape este stadionul. Nu cred că pilotul a încercat să aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteză, dar a zbura normal. Vântul e moderat acum, nu e puternic", a declarat un martor pentru publika.md.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 iun 16:38
...au murit: pilotul, copilotul un medic şi asistentul. Aparatul de zbor s-a prăbuşit după o intervenţie de urgenţă. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
02 iun 16:35
... Un elicopter SMURD s-a prăbuşit, joi, în Republica Moldova. Patru români au murit:...
02 iun 16:32
...Iun 02, 2016Elicopter SMURD prăbuşit în Republica Moldova. Detalii cutremurătoare despre victimejoi, Iun 02, 2016...
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H