ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. O dronă dispărută a filmat imagini de la locul accidentului VIDEO

O dronă a surprins imagini de la locul accidentului, la doar câteva minute de la scufundarea elicopterului în Lacul Siutghiol, când unele dintre victime erau încă în viaţă. În mod inexplicabil însă, cel care o dirija a pierdut legătura cu drona şi nu i-a mai dat de urmă.

19 dec. 2014, 07:38
ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. O dronă dispărută a filmat imagini de la locul accidentului VIDEO

Autorităţile care se ocupă cu investigaţiile accidentului de elicopter din Lacul Siutghiol caută acum drona care ar putea elucida multe dintre misterele tragediei. Între timp a apărut o filmare de pe camerele de supraveghere de lângă lac, care arată ora la care a ajuns prima autospecială a celor de la ISU.

Bogdan, proprietarul dronei, a ajuns pe malul lacului la doar câteva minute după accident. A început imediat să filmeze pentru a vedea dacă sunt victime în viaţă.

Citeşte şi Radu Mazăre a fost cu caiacul pe lacul Siutghiol cu două ore înainte de tragedie

Când pierde legătura cu unitatea de control, drona ar trebui să se întoarcă. Dar aceasta a continuat sa zboare haotic apoi a disparut. „Mi se pare foarte suspect că doar la 180 de metri am pierdut controlul asupra ei, în condiţiile în care aici nu este absolut niciun fel de chestie de genul ăsta. Nu era vânt. Filmarea este full HD, imaginaţi-vă că la un ecran mare se vede clar la 64 de metri, foarte clar absolut tot ceea ce este de văzut„, a declarat pentru România TV proprietarul dronei.

Scafandrii şi pompierii caută acum drona pentru că imaginile surprinse pot da informaţii esenţiale pentru anchetă. Între timp, un medic, coleg cu doctoriţa şi asistenta moarte în accident, a publicat ultima fotografie cu elicopterul, chiar din timpul ultimei decolări. „Să fiţi o echipă şi acolo sus„, le-a trasmis medicul.

Tot pe un site de socializare a apărut o filmare de pe camerele de supraveghere de lângă lac, care arată că prima autospecială a pompierilor a ajuns la 20 de minute de la producerea accidentului.