ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. Pilotul şi asistenta au murit ÎNECAŢI. Primele date ale anchetei

ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. Anchetatorii au obţinut de la medicii legişti primele date privind felul în care au murit cei patru ocupanţi ai elicopterului SMURD prăbuşit luni în lacul Siutghiol, la Mamaia. Pilotul şi asistenta au murit înecaţi, în timp ce copilotul şi medicul au suferit mai multe traume, cele mai grave fiind la cap.

RomaniaTV.net
17 dec. 2014, 12:49
ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. Pilotul şi asistenta au murit ÎNECAŢI. Primele date ale anchetei

Datele preliminare arată că pilotul Petre Corneliu Cătuneanu şi asistenta Gabriela Harton au murit prin asfixie mecanică, hipotermie şi înec, susţin surse apropiate anchetei, citate de România TV.

Medicul Laura Vizireanu şi copilotul Ginel Claudiu Crăcănel au avut şi multiple traumatisme cranio-cerebrale, potrivit datelor oferite de legişti anchetatorilor.

Elicopterul SMURD la bordul căruia se aflau medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani, s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, potrivit ROMATSA, luni, la ora 16.16, la aproximativ 500 de metri de mal. Prima persoană salvată din apa extrem de rece a fost medicul Laura Vizireanu, care a fost resuscitată şi apoi transportată la spital, unde a murit, însă, câteva ore mai târziu. În orele următoare au mai fost găsite trupurile asistentei Gabriela Harton şi pilotului Petre Cătuneanu, pentru care s-au mai încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. În cursul nopţii a fost găsit şi scos din apă şi trupul neînsufleţit al copilotului Claudiu Crăcănel.

Parchetul General al României derulează cercetări specifice și pentru ucidere din culpă, IN REM, în cazul tragediei de pe lacul Siutghiol.

În cauza constituită la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti privind accidentul aviatic produs în judeţul Constanţa constând în prăbuşirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 alin. 1 şi 2 Cod penal) şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 350 alin. 1 şi 3 Cod penal).