Elisabeta Lipă, critici dure la adresa lui Cătălin Drulă: „Îi mulțumesc domnului ministru că nu ne-a răspuns la telefon”

Cătălin Drulă a fost aspru criticat de Elisabeta Lipă la sosirea în ţară a lotului olimpic de canotaj. Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj îl acuză pe ministrul Transporturilor că nu i-a răspuns nici la telefon, nici la mesaje, atunci când a încercat să îi ceară sprijin pentru antrenamentele canotorilor.

02 aug. 2021, 11:19
Elisabeta Lipă, critici dure la adresa lui Cătălin Drulă: „Îi mulțumesc domnului ministru că nu ne-a răspuns la telefon”
Elisabeta Lipă, critici dure la adresa lui Cătălin Drulă: "Îi mulțumesc domnului ministru că nu ne-a răspuns la telefon"

Elisabeta Lipă, critici dure la adresa lui Cătălin Drulă. Președintele Federației Române de Canotaj susţine că lotul olimpic de canotaj a fost nevoit să se pregătească timp de patru luni şi jumătate în Italia, din cauza faptului că sportivilor nu le este asigurat un culoar dedicat pe lacuri sau pe Dunăre unde să nu fie deranjați de alte ambarcațiuni folosite în scop recreativ. Mai mult, Lipă îl acuză pe ministrul Transporturilor că nu i-a răspuns nici măcar la telefon în momentul în care a încercat să-i ceară ajutorul.

Elisabeta Lipă, critici dure la adresa lui Cătălin Drulă

La întoarcerea în ţară a lotului olimpic de canotaj, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj i-a mulţumit pentru ajutor ministrului de Interne şi l-a critic dur pe Cătălin Drulă, care nici măcar nu i-a răspuns la telefon.

„Aș vrea să-i mulțumesc și gazdei noastre de la Piediluco, care între timp a devenit a doua sau a treia noastră casă, având în vedere că acasă la noi stăm foarte puțin. Anul acesta patru luni și jumătate aproape au stat în pregătire la Piediluco și merită aplauzele noastre pentru că și-au dat silința. A fost un cantonament foarte bun și reușit și merită aprecierea noastră. Aș vrea să mulțumesc Ministerului de Interne, domnului Bode, pentru că prin Poliția transport naval, a reușit, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice, să ne asigure liniștea pe lac (…) Noi am avut multe antrenamente ratate. În aceeași măsură, îi mulțumesc și domnului ministru Drulă că nu ne-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, asta nu înseamnă că a scăpat, pentru că legislația e clar că e învechită și trebuie modificată”, a declarat Lipă la întoarcerea în ţară a lotului olimpic de canotaj, potrivit Digi24.

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj i-a mulţumit şi ministrului Tineretului şi Sportului, care, din păcate, nu a putut fi prezent la Aeroportul Otopeni pentru a-i întâmpina pe sportivii care au adus României o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada de la Tokyo.

„Mulţumesc Ministerului Tineretului şi Sportului. Îmi pare rău că nu e şi domnul ministru aici, nu mi-am propus să-l cert sau să-l iau iau la întrebări, cum vă aşteptaţi. Pur şi simplu voiam să-i mulţumesc şi ştiam că oricând, chiar dacă bugetul federaţiei a fost mult mai mic în anul olimpic, nu aveam niciun dubiu că federaţia nu era ajutată pentru a merge mai departe pe drumul acestei performanţe frumoase pe care am plecat. Financiar, cheltuielile sunt enorm, enorm de mari, dar merită ultimul leu cheltuit pentru aceşti copii care au terminat Jocurile Olimpice şi să nu uităm că mai avem 3-4 discipline sportive care sunt acum în focurile JO şi cu siguranţă că merită susţinerea şi aprecierea noastră”, a mai precizat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj.

Reamintim că lotul olimpic de canotaj a revenit în ţară duminică cu cele trei medalii câştigate la Jocurile Olimpice de la Tokyo: aur la dublu vâsle feminin și două medalii de argint la patru rame fără cârmaci masculin și la dublu rame masculin.

Citeşte şi Eduard Novak îi prezintă scuze Anei Maria Popescu. „Pentru mine, este campioana de aur!”