Elon Musk a devenit cel mai bogat om de pe planetă! Ce avere a strâns până la vârsta de 49 de ani

Fondatorul Tesla a devenit cel mai bogat om de pe planetă, după ce l-a depășit pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos. Elon Musk are o avere estimată la 188 de miliarde de dolari.

07 ian. 2021, 19:43
Elon Musk a devenit cel mai bogat om de pe planetă! Ce avere a strâns până la vârsta de 49 de ani

Elon Musk a devenit cel mai bogat om de pe planetă. După creșterea de 4,8% înregistrată joi de acţiunile Tesla, averea lui Elon Musk a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decât cea a americanului Jeff Bezos, care deţinea titlul de cel mai bogat om din lume începând din luna octombrie a anului 2017.

Citește și: Elon Musk acuză Facebook că a alimentat anarhia de la Washington. „Se numeşte efectul de domino”

În ultimele 12 luni, averea lui Elon Musk a crescut cu peste 150 de miliarde de dolari, în ceea ce a fost probabil cea mai rapidă creare de avere din istorie. Creșterea a fost alimentată de un avans fără precedent al acţiunile constructorului auto Tesla, care au crescut cu 743% anul trecut, pe fondul unor profituri solide, al includerii în indicele bursier S&P 500 şi aprecierii investitorilor.

Tesla produce aproximativ o jumătate de milion de autoturisme pe an, mult mai puţin decât produc Ford Motor Co. sau General Motors Co. Cu toate acestea, acţiunile producătorului de automobile electrice ar urma să continue să crească, în condiţiile în care victoria democraţilor în alegerile din Georgia înseamnă că partidul care promovează vehiculele electric controlează ambele camere ale Congresului SUA.

Elon Musk a devenit cel mai bogat om de pe planetă. Averea lui Elon Musk este dată de deţinerea de circa 20% din Tesla şi de 48% în SpaceX, dar şi de stock options de 57 de milioane de acţiuni la Tesla. Pe de altă parte, averea lui Bezos este dată de deţinerea de 11% din Amazon, companie de 1.600 de miliarde de dolari, adică dublu faţă de Tesla. Averea CEO-ului Tesla a crescut cu 150 mld. dolari în ultimul an pe fondul raliului de 740% al acţiunilor Tesla.

Potrivit Bloomberg, cei mai bogaţi 500 de oameni ai planetei şi-au sporit averea cu 1.800 de miliarde de dolari anul trecut, echivalentul unei creşteri de 31%.