Elon Musk acuză Facebook că a alimentat anarhia de la Washington. „Se numeşte efectul de domino”

Milionarul Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla şi Space X, a pus atacurile violente de la sediul Capitolului din Washington pe seama reţelei de socializare, afirmând că protestele sunt rezultatul unui "efect de domino".

07 ian. 2021, 19:27
Elon Musk acuză Facebook că a alimentat anarhia de la Washington. „Se numeşte efectul de domino”

Elon Musk acuză Facebook că a alimentat anarhia de la Washington, provocată de susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump. Miliardarul a distribuit o imagine, miercuri seara, pe contul său de Twitter prin care dă de înţeles că dă vina parţial pe reţeaua de socializare Facebook pentru acţiunile violente, provocate de susţinătorii lui Donald Trump.

Elon Musk acuză Facebook că a alimentat anarhia de la Washington. Mesajul subtil, publicat de fondatorul Tesla

„Se numeşte efectul de domino”, a scris Elon Musk pe Twitter.

În dreptul primei piese de domino era alăturat mesajul: „un site care evaluează femeile din campus”, făcând referire la ideea care a stat la baza creării Facebook de către studenţii Universităţii Harvard.

Ultima piesă a jocului de domino are legătură cu sutele de protestatari care au luat cu asalt miercuri sediul Capitoliului, în Washington D.C, notează Businessinsider.com.

Acesteia i-a fost asociat un mesaj scris de jurnalistul american Mark Leibovich: „Capitoliul pare a se afla sub controlul unui bărbat cu coarne de viking”.

Jurnalistul a făcut referire la Jake Angeli, un susținător înfocat al lui Donald Trump și suporter al mișcării QAnon. El apare frecvent la proteste al grupărilor de extremă dreaptă și este supranumit „șamanul QAnon”. Bărbatul a pătruns miercuri în Capitoliu, purtând coarne şi o căciulă de blană.

Citeşte şi: Cine este bărbatul cu coarne şi căciulă de blană, care a pătruns în Capitoliu şi a devenit imaginea simbol a protestului

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO

Reţeaua Facebook a fost acuzată că a permis să fie distribuite dezinformări, inclusiv unele lansate de către preşedintele Donald Trump.

Reacţia lui Elon Musk referitoare la incidentele violente, în care patru oameni au murit, a fost considerată drept una „blândă”, comparativ cu a altor oameni de afaceri, notează sursa citată. Congresul s-a întrunit miercuri pentru a valida rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. Stârniţi de preşedintele american Donald Trump care a acuzat fraudarea scrutinului, protestatarii au luat cu asalt sediul Capitoliului.

Citeşte şi: Anarhie la Washington. O tentativă de „lovitură de stat” a partizanilor lui Trump, denunţată de mai mulţi congresmeni

Reţelele de socializare au fost intens criticate în ultimele luni deoarece au permis răspândirea de informaţii false, inclusiv de către preşedintele Donald Trump.

Nu este prima oară când Elon Musk critică în termeni duri reţeaua Facebook. În februarie, i-a sfătuit pe oameni să-şi şteargă conturile de Facebook.

Citeşte şi: Tesla opreşte temporar producţia la modelele S şi X şi îi trimite pe angajaţi în concediu fără plată. Elon Musk îndeamnă la voluntariat în alte zone ale fabricii