Elon Musk a început concedierile la Tesla, oamenii sunt disperaţi. „Disponibilizările nu se bazează pe evaluări de performanţă”

Lucrătorii Tesla care au fost angajaţi în urmă cu doar câteva luni sau săptămâni au fost deja daţi afară, compania începând să impună reducerile de personal anunțate de Elon Musk la începutul lunii iunie.

27 iun. 2022, 12:48
Elon Musk a început concedierile la Tesla, oamenii sunt disperaţi. „Disponibilizările nu se bazează pe evaluări de performanţă”

Un angajat senior, care fusese angajat la începutul acestui an, a declarat pentru Bussines Insider: „Am fost foarte șocat când mi s-a spus că sunt lăsat să plec. Fiind manager, aveam impresia că poziția mea este în siguranță”. Întrebat cum a decis Tesla la ce posturi să renunțe, el a spus: „Au spus că disponibilizările se bazează pe evaluări de performanță, dar acest lucru nu este adevărat, deoarece eram la Tesla doar de câteva luni și încă nu aveam obiective de performanță stabilite sau o evaluare a performanței. Am întrebat ce valori au folosit și au refuzat să-mi spună. Procesul cu siguranță nu a fost corect pentru că nu mi s-a oferit niciodată echipa pe care am cerut-o”.

Iain Abshier, care făcea parte din echipa de recrutare, a scris la rândul său într-o postare pe LinkedIn: „La naiba, vorbim despre un pumn în stomac. Vineri după-amiază am fost inclus în schema de disponibilizări a Tesla, după doar două săptămâni de muncă”.

Citeşte şi Elon Musk a pierdut 17 miliarde de dolari într-o singură zi. Anunţul concedierilor de la Tesla i-a fost fatal

Lui Robert Belovodskij i s-a revocat oferta de muncă ca „inginer de dezvoltare pentru controlul producției”. El a spus: „Momentul este nefericit, deoarece trebuia să încep la începutul lunii august”.

La începutul lunii iunie, Musk le-a spus directorilor Tesla să întrerupă toate angajările pentru că avea un „presentiment foarte prost” cu privire la evoluţia economiei și trebuia să reducă 10% din forța de muncă a companiei. Doi foști angajați au anunţat deja cî dau în judecată compania, susținând că producătorul de mașini electrice a încălcat legea federală prin concedierea a sute de angajați în scurt timp.

Citeşte şi Elon Musk le dă un ultimatum angajaţilor Tesla care vor să muncească exclusiv de la domiciliu: „Să se facă că lucrează în altă parte!”