Elon Musk le dă un ultimatum angajaţilor Tesla care vor să muncească exclusiv de la domiciliu: „Să se facă că lucrează în altă parte!”

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, le-a cerut angajaților să se întoarcă la birou sau să părăsească compania, potrivit unui memo trimis personalului, care a circulat pe rețelele de socializare.

01 iun. 2022, 17:49
Elon Musk le dă un ultimatum angajaţilor Tesla care vor să muncească exclusiv de la domiciliu: „Să se facă că lucrează în altă parte!”

Angajaţii Tesla au făcut în ultima perioadă presiuni pentru a lucra „remote” (de la distanţă), încurajaţi de valul ideologic dezvoltat în timpul şi după pandemia de COVID, conform căruia muca fără prezenţă fizică la birou ar fi şi mai productiv, dar ar reduce şi semnificativ emisiile de carbon create prin deplasarea angajaţilor.

„Oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru un minim (și spun minim) de 40 de ore pe săptămână sau să părăsească Tesla”, se arată în memo, potrivit Reuters.

Reuters nu a putut verifica imediat autenticitatea memo-ului. Tesla nu a răspuns la o solicitare de comentarii. Musk nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Musk a mai declarat că, în cazul în care există situaţii excepţionale în care un angajat nu se poate deplasa la locul de muncă, acestea vor fi analizate punctual.

Citeşte şi: WhatsApp nu va mai funcţiona de marţi pe aceste telefoane. Sunt vizate şi mai multe modele iPhone

Apoi, citat pe Twitter în legătură cu ştirea despre memo-ul în cauză, Musk a răspuns  afirmând că angajații care nu vor să se întoarcă la birou „ar trebui să se prefacă că lucrează altundeva”.

Tesla se alătură mai multor mari companii care impun întoarcerea la birou pentru angajați. În timp ce unii mari angajatori au adoptat permanent politici voluntare de lucru de la domiciliu, alții, inclusiv Google, pariază pe interacțiunile dintre colegi.

Directorul general al Twitter, Parag Agrawal, a scris pe Twitter în luna martie că birourile Twitter se vor redeschide, dar că angajații ar putea în continuare să lucreze de acasă dacă doresc.

Citeşte şi: Bill Gates, despre teoria conspiraţiei şi o nouă pandemie: „Ar putea fi un virus creat de un bioterorist”