Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume. Cum arată TOP 10 superbogați ai planetei

Elon Musk a bifat un nou succes: afaceristul a redevenit cel mai bogat om din lume. Fondatorul Tesla și Space X l-a detronat pe Bernard Arnault în topul Bloomberg. 

01 iun. 2023, 09:19
Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume. Cum arată TOP 10 superbogați ai planetei

Joi, 1 iunie, Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume. Astfel, celebrul antreprenor american i-a devansat pe Bernard Arnault și pe Jeff Bezos în topul superbogaților Bloomberg.

Averea lui Elon Musk este evaluată la 192 de miliarde de dolari. Bernard Arnault a consemnat 187 de miliarde de dolari, iar afacerile și proprietățile lui Jeff Bezos sunt evaluate la 144 de miliarde de dolari.

La început de 2023, afaceristul francez, proprietarul LVMH, „profitase” de contracția afacerilor lui Elon Musk, pentru a urca în fruntea clasamentului, în martie. Acum, americanul profită de scăderea cu 6% a acțiunlor LVMH într-o lună, în timp ce acțiunile Tesla s-au apreciat cu 26%.

Compania producătoare de mașini electrice va deschide rețeaua de supraalimentare din SUA și Canada pentru vehiculele electrice Ford din 2024. Astfel, numărul de stații accesibile clienților Ford va fi dublat.

Mai mult, la finalul lunii mai, modelul Y de la Tesla a devenit cea mai vândută mașină din lume, o premieră pentru industria automobilelor electrice.

În vârstă de 51 de ani, Elon Musk are în portofoliu companii precum Tesla, SpaceX, Twitter (X Corp), Neuralink, The Boring Company etc.

Elon Musk, Bernard Arnault și Jeff Bezos, pe podiumul superbogaților. Cum arată TOP 10

Bernard Arnault este singurul european din top cei mai bogați oameni din lume. TOP 10 este completat de Bill Gates – 125 de miliarde de dolari, Larry Ellison – 118 miliarde de dolari, Steve Ballmer – 114 miliarde de dolari, Warren Buffet – 112 miliarde de dolari, Larry Page – 111 miliarde dolari, Sergey Brin – 106 miliarde de dolari, Mark Zuckerberg – 96,5 miliarde de dolari.

Mexicanul Carlos Slim este pe 11, cu 89,4 miliarde de dolari, urmat de francezul Bettencourt Meyers – 85,5 miliarde de dolari, indianul Mukesh Ambani – 84,7 miliarde de dolari, spaniolul Amancio Ortega – 67,8 miliarde de dolari și americanul Jim Walton, cu 67,2 miliarde de dolari.