Elon Musk, ameninţat de hackerii de la Anonymus. „Jocul pe care îl faci pe piaţa criptomonedelor distruge vieţi”

Hackerii de la Anonymous îl acuză pe Elon Musk pentru modul în care își exercită influenţa şi manipulează piaţa criptomonedelor, ultimele sale postăti pe Twitter ducând la o devalorizare accentuată a Bitcoin.

06 iun. 2021, 15:44
Elon Musk, ameninţat de hackerii de la Anonymus. „Jocul pe care îl faci pe piaţa criptomonedelor distruge vieţi”

Grupul Anonymous a publicat un mesaj pentru Elon Musk, într-un videoclip în care l-a numit pe CEO-ul Tesla „nimic altceva decât un alt tip bogat narcisist care este disperat după atenție”. Nu se știe dacă oamenii din spatele acestui videoclip sunt aceiași Anonymus ca grupul de hacktivisti cunoscut pentru atacuri cibernetice împotriva mai multor guverne în anul 2003. Ultimul videoclip începe cu un mesaj: „Salutăm cetățenii lumii. Acesta este un mesaj de la Anonymous pentru Elon Musk”.

Clipul, preluat de news.bitcoin.com, începe prin a explica de ce Elon Musk a devenit popular: „În ultimii ani v-ați bucurat de una dintre cele mai favorabile reputații comparativ cu oricare alt miliardar, deoarece ați atins dorința pe care mulți dintre noi o avem, de a trăi într-o lume cu mașini electrice și explorare spațială. Dar recent imaginea dvs. publică, atent creată, a început să fie expusă și oamenii încep să vă perceapă ca pe un alt tip bogat, narcisist, care este disperat de atenție”.

Citeşte şi Elon Musk se joacă din nou cu investitorii în criptomonede. A postat un tweet care a prăbuşit piaţa

Se pare că încercarea ta de a salva lumea este mai înrădăcinată într-un complex de superioritate și salvare, şi nu este o preocupare reală pentru umanitate„, i-au mai transmis Anonymus lui Elon Musk.

„Ai dat verde dorinței tale de a organiza lovituri de stat, pentru a instala dictatori în locurile în care produsele tale toxice sunt exploatate”, a mai acuzat grupul. „Te-ai încoronat prematur Împărat al lui Marte, un loc în care vei trimite oamenii să moară”, a continuat Anonymus. „Fanii tăi trec cu vederea aceste probleme, deoarece se concentrează asupra potențialului bun pe care proiectele tale îl pot aduce în lume„, a sugerat Anonymous.

Citeşte şi Elon Musk suferă de sindromul Asperger. Miliardarul şi mama sa au făcut show la „Saturday Night Live” VIDEO

Cu toate acestea, grupul a adăugat: „Nu ești singurul spectacol din oraș, iar concurența ta crește din ce în ce mai mult, pe zi ce trece. Există o mulțime de alte companii care lucrează la explorarea spațiului și la dezvoltarea vehiculelor electrice. Ești doar singurul director executiv care şi-a construit un cult de pe urma postărilor de rahat și a trolling-ului de pe social media”. Anonymus mai dezvăluie că banii lui Musk nu vin din vânzările de maşini Tesla, ci mai ales din subvenţiile guvernamentale. „Din punct de vedere tehnic, aceasta nu este inovația ta, deoarece nu eşti de fapt fondatorul Tesla. Pur și simplu ai cumpărat compania de la doi oameni mult mai inteligenți decât tine”, au mai transmis ei.

Cei doi oameni la care s-a referit Anonymous sunt Martin Eberhard și Marc Tarpenning.

Anonymous îl acuză, de asemenea, pe Elon Musk că a distrus viața deținătorilor de cripto cu meme-urile și tweet-urile sale. „Citind din comentariile la postările tale de pe Twitter, se pare că jocurile tale cu piaţa criptomonedelor au distrus vieți. Milioane de investitori se bazau cu adevărat pe câștigurile lor cripto pentru a-și îmbunătăți viața„, au mai transmis Anonymus.