Elon Musk, atac indirect la Biden și Trump. Miliardarul propune limită de vârstă pentru candidatura la președinția SUA

Elon Musk este de părere că ar fi bine să se introducă o limită de vârstă pentru persoanele ce se află în politica din Statele Unite, iar 70 de ani ar fi o vârstă rezonabilă pentru pensionarea politicienilor.

06 dec. 2021, 16:28
Elon Musk, atac indirect la Biden și Trump. Miliardarul propune limită de vârstă pentru candidatura la președinția SUA

Să stabilim o limită de vârstă, după care va fi imposibil să candidezi la funcții politice. Poate puțin sub 70 de ani”, a scris Elon Musk pe Twitter, citat de Daily Mail.

În cazul unei astfel de restricții, actualul președinte american Joe Biden, care a împlinit 79 de ani la sfârșitul lunii noiembrie, nu ar putea participa la următoarele alegeri prezidențiale, dar nici Donald Trump, fostul președinte, care şi-a exprimat în repetate rânduri intenţia de a candida la alegerile din 2024, acesta având 75 de ani.

Citește și Elon Musk le-a spus angajaţilor SpaceX că-i paşte falimentul. Situaţia din prezent este dezastruoasă

În același timp, potrivit The Wall Street Journal, vârsta medie a congresmenilor americani în 2019 a depășit 59 de ani.

Restricțiile de vârstă pentru politicieni, dacă s-ar ajunge acolo, ar afecta parțial nu numai următoarele alegeri prezidențiale, ci și viitoarea componență a Congresului, care va fi reînnoită în urma a alegerilor intermediare din 2022.

Citește și Această femeie susţine că este sora lui Elon Musk. A luat deja legătura cu tatăl miliardarului, după ce i-a trimis o fotografie