Florin Cîţu susţine modificarea Constituţiei. Șeful PNL vrea să coboare vârsta românilor la care pot vota la 16 ani!

Preşedintele PNL Florin Cîţu vrea schimbarea Constituţiei României pentru a permite tinerilor de peste 16 ani să poată vota.

06 dec. 2021, 15:37
Florin Cîţu susţine modificarea Constituţiei. Șeful PNL vrea să coboare vârsta românilor la care pot vota la 16 ani!

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, vrea ca vârsta celor care votează la alegerile electorale din România să fie coborâtă la 16 ani, menţionând că o modificare a Constituţiei în acest sens ar fi un lucru bun.

„Vedem, de exemplu, în UE că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani (…). Din punctul meu de vedere, da. Eu cred că este un lucru bun”, a spus Florin Cîţu, întrebat ce crede despre posibilitatea revizuirii Constituţiei de către actuala coaliţie PNL – PSD – UDMR.

Citeşte şi: Protest cu nuieluşe la Parlament. Cel mai importanți lideri politici au primit, din partea celor de la AUR, nuiele de Sfântul Nicolae – VIDEO

Cîţu a menţionat că o discuţie pe această trebuie să aibă loc în interiorul partidului pentru a clarifica ce se doreşte prin această modificare a Constituţiei.

„Am avut o discuţie şi în Biroul Executiv al PNL. Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem care sunt priorităţile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în PNL întâi. E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţiile dintre preşedinte – Parlament – Guvern, Guvern – preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate”, a mai spus Florin Cîţu, citat de Agerpres.

În prezent, în România au drept de vot persoanele care le momentul scrutinului au vârsta de cel puţin 18 ani împliniţi.

Citeşte şi: Contre în coaliţie pe pensiile românilor din 2022. Florin Cîţu atrage atenția asupra costurilor mari cu creşterea acestora. Firea spune că aproape toate măsurile anunţate vor fi cuprinse în bugetul pe anul viitor