Elon Musk: Daţi-le oamenilor libertatea! Este fascist să-i ţii în case cu forţa

Într-o teleconferință cu investitorii, Elon Musk, fondatorul Tesla, a afirmat că obligarea oamenilor de a sta în case, chiar și în contextul unei epidemii, nu este un gest democratic și contravine libertății. El chiar a caracterizat drept „fasciste” ordinele de restricție.

03 mai 2020, 15:24
Elon Musk: Daţi-le oamenilor libertatea! Este fascist să-i ţii în case cu forţa

Elon Musk a pemis unei mari părți a angajaților să lucreze de acasă  încă din martie în contextul epidemiei de coronavirus. Acum, însă, în contextul intensificării dezbaterilor din opinia publică pe tema oportunității și eficienței ordinelor de restricție, a afirmat că duritatea acestora lovește chiar în libertatea oamenilor. „Dacă cineva vrea să stea acasă, este grozav. Ar trebui să li se permită să stea în casă și nu ar trebui să fie obligat să plece. Dar să spunem că nu pot să-și părăsească propriile case și că vor fi arestați dacă o vor face, asta este fascist”, a declarat Musk într-o teleconferință cu investitorii preluată de Fox Business. „Nu este democratic. Nu este libertate. Dați-le oamenilor libertatea!”

Elon Musk, în pericol să piardă un bonus de 750 milioane dolari din cauza pandemiei. Şeful Tesla cere ridicarea urgentă a restricţiilor

Prin contrast, un alt nume celebru al noului val al industriei tehnologice, Mark Zuckerberg, spune că o redeschidere prea rapidă a economiei, înainte ca ratele de infectare cu noul coronavirus să scadă la niveluri minime, ar urma să garanteze reizbucniri ale epidemiei.

Pandemia de coronavirus a ucis 241.682 de persoane în întreaga lume

Pandemia cauzată de noul coronavirus a ucis 241.682 de persoane în întreaga lume, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP care citează surse oficiale. Până sâmbătă seară, un număr de 3.398.390 de cazuri de contaminare au fost diagnosticate în 195 de ţări şi teritorii.

SUA sunt ţara cel mai afectată, cu 66.224 de decese. Urmează Italia cu 28.710 morţi, Regatul Unit (28.131), Spania (25.100) şi Franţa (24.760).