Elon Musk, în pericol să piardă un bonus de 750 milioane dolari din cauza pandemiei. Şeful Tesla cere ridicarea urgentă a restricţiilor

Miliardarul Elon Musk se alătură protestatarilor care solicită ridicarea restricţiilor impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, cu atât mai mult cu cât el se află în pericol să nu primească plata unei sume de 750 de milioane de dolari de la Tesla.

29 apr. 2020, 15:03
Elon Musk, în pericol să piardă un bonus de 750 milioane dolari din cauza pandemiei. Şeful Tesla cere ridicarea urgentă a restricţiilor

Elon Musk cere relaxarea imediată a măsurilor de luptă împotriva pandemiei și reluarea grabnică a activităților economice. El şi-a exprimat dorinţa printr-o serie de postări pe Twitter, iar după ce mai întâi a scris „Dați oamenilor înapoi libertatea lor!”, alături de un articol din Wall Street Journal care punea în discuție eficiența izolării în privința salvării de vieți, a distribuit apoi o știre în care se spunea că restaurantele și magazinele din Texas vor putea fi deschise de săptămâna aceasta, în anumite condiții. „Bravo, Texas!”, a scris Musk. Ultimul tweet al lui Elon Musk este şi cel mai elocvent: „Eliberați America acum!”.

Citeşte şi Tesla vine în România în 2021! E oficial, va avea service în Pipera şi showroom la Mall Băneasa! George Buhnici a facut anunţul

Postările lui Elon Musk vin în contextul în care Tesla a anulat planurile de repornire a producției la fabrica sa din Fremont, California, din cauza măsurilor autorităților locale.

Fără îndoială, izbucnirea lui Musk este legată şi de faptul că acesta este pe cale de a primi 750 de milioane de dolari, conform unei scheme de bonus care este legată de prețul acțiunilor producătorului de mașini electrice Tesla. Or, în condiţiile de faţă Musk se află în pericol de a nu primi acest bonus.

Elon Musk are în prezent o participație la Tesla în valoare de aproximativ 12 miliarde de dolari. Dacă își atinge obiectivul de a transforma Tesla într-o companie de 650 de miliarde de dolari, va deveni cea mai bogată persoană de pe planetă, detronându-l pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos. În prezent, Elon Musk are o avere estimată la 45,8 miliarde dolari.