Elon Musk, în opoziție cu Bill Gates: „Este important ca oamenii să aibă suficient de mulți copii, pentru a perpetua civilizația!”

În timp ce Bill Gates și Yuval Noah Harari, consilierul lui Klaus Schwab, susțin că Terra este suprapopulată, Elon Musk încurajează politicile pro-natalitate.

29 aug. 2022, 17:19
Elon Musk, în opoziție cu Bill Gates: „Este important ca oamenii să aibă suficient de mulți copii, pentru a perpetua civilizația!”

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, este unul dintre puținii multimiliardari celebri, foarte vizibili, care vorbește despre măsurile pro-natalitate. Într-un interviu oferit de curând, șeful de la Tesla a ținut să precizeze că populația planetei trebuie să facă mai mulți copii.

„Credeţi-mă, criza bebeluşilor este o mare problemă! (…) Este important ca oamenii să aibă suficient de mulți copii, pentru a perpetua civilizația.

Se spune că civilizația umană ar putea să dispară printr-un ‘boom’ sau printr-un geamăt. Dacă nu avem suficient de mulți copii, vom muri într-un geamăt, în timp ce purtăm scutece pentru adulți. Ar fi deprimant„, a declarat jurnaliștilor de la Stavanger antreprenorul în vârstă de 51 de ani.

Afaceristul sud-african oferă propriul exemplu. Fondatorul Tesla are nouă copii. Unul i-a murit la vârsta de zece săptămâni.

În 2010, Bill Gates a cerut „ținerea sub control a populației” Terrei prin vaccinare.

 

Elon Musk susține energia produsă din surse fosile

 

De asemenea, Elon Musk a exprimat o poziție care ar putea fi calificată drept „incomodă” de Ursula von der Leyen, de la Comisia Europeană.

Antreprenorul susține că Terra trebuie să se bazeze în continuare pe energia obținută din surse fosile, până la tranziția pe electric.

„Cred că într-o manieră realistă vom trebui să mai folosim petrol şi gaze naturale pe termen scurt, altfel civilizaţia se va prăbuşi, mai ales în această perioadă marcată de sancţiunile adoptate împotriva Rusiei”, a mai mai declarat Musk.

„Trebuie într-adevăr să folosim petrol şi gaze pe termen scurt. Trebuie într-adevăr să exploatăm petrol şi gaze pentru a menţine în funcţiune civilizaţia umană. Tranziţia către energiile sustenabile va avea nevoie de câteva decenii înainte de a fi finalizată. Energia eoliană din Marea Nordului, combinată cu seturi staţionare de baterii, ar putea fi o sursă foarte puternică şi sustenabilă de energie în timpul iernii”, a mai punctat afaceristul.