Elon Musk, în război cu Joe Biden: „Partidul Democrat a devenit o formațiune politică a urii și diviziunii”

Elon Musk nu mai stă pe gânduri, știe pe cine va vota la viitoarele alegeri din SUA. Fondatorul Tesla a devenit un susținător al Partidului Republican, de care se leagă nume precum Donald Trump, fostul președinte al SUA și Ron DeSantis, guvernatorul Floridei. 

19 mai 2022, 11:03
Elon Musk, în război cu Joe Biden: „Partidul Democrat a devenit o formațiune politică a urii și diviziunii”

Până de curând, Elon Musk a susținut candidații Partidului Democrat, însă acum s-a hotărât „să schimbe foaia”. În opinia antreprenorului, formațiunea lui Joe Biden a devenit nefrecventabilă. Mai mult, CEO-ul Tesla susține că Partidul Democrat  a devenit o formațiune a „urii” și „diviziunii”.

„În trecut i-am vota pe democrați, au fost în mare parte partidul bunăvoinței. 

Dar ei au devenit un partid al divizării și al urii, deci eu nu-i mai pot susține, așa că voi vota Partidul Republican. 

Acum priviți la campania lor plină de trucuri murdare, orientată împotriva mea!”, a transmis Elon Musk.

 

Cum a început războiul Elon Musk vs. Joe Biden

 

Tweetul critic al lui Musk a fost publicat după ce CEO-ul Tesla a anunțat că afacerea de 44 de miliarde de dolari pentru achiziția platformei de social media este suspendată. Oficialul SpaceX a cerut date cu privire la numărul conturilor false și al mesajelor spam. Unii analiști susțin că afaceristul și-ar dori, de fapt, un preț mai mic pentru achiziția platformei care l-a cenzurat pe președintele SUA Donald Trump.

În urma solicitării lui Musk, în baza unui raport preliminar, 50% dintre cei 22,2 milioane de urmăritori ai lui Joe Biden sunt conturi false, arată un instrument de audit oferit de compania de software SparkToro.

Elon Musk și-a exprimat îngrijorarea cu privire la numărul mare de conturi false și a atenționat că Joe Biden și-ar putea pierde urmăritorii ce reprezintă, de fapt, conturi „fake”, identificate cu nume, postări și imagini bizare. Astfel, tabăra politicienilor aflați la putere în USA s-a declarat revoltată.

De asemenea, în ultimele săptămâni Partidul Democrat și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea revenirii lui Donald Trump pe Twitter. Ridicarea cenzurii în cazul fostului președinte de la Casa Albă ar putea înseamna noi dezvăluiri despre familia Joe Biden și Volodimir Zelenski, președintele ucrainean care ar fi implicat în afaceri murdare cu figuri importante de la Washington.