Elon Musk face anunţul momentului. Suspendă temporar achiziţia Twitter, acţiunile companiei se prăbuşesc

Elon Musk a anunţat vineri că oferta sa privind achiziţionarea platformei de socializare Twitter Inc, de 44 miliarde de dolari, a fost suspendată temporar, şi verifică numărul de conturi de spam şi conturi false de pe platforma de socializare.

13 mai 2022, 14:54
Elon Musk face anunţul momentului. Suspendă temporar achiziţia Twitter, acţiunile companiei se prăbuşesc

Elon Musk, fondatorul Tesla a informat că aşteaptă informaţii „care să sprijine calculele conform cărora conturile de spam şi conturile false reprezintă într-adevăr mai puţin de 5% din utilizatori”.

În urma anunţului, acţiunile Twitter au scăzut cu 25% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York.

Elon Musk s-a exprimat în favoarea curăţării conturilor de spam.

Recent, Twitter a raportat că în primele trei luni din 2022 conturile false au reprezentat mai puţin de 5% din utilizatorii zilnici activi. Musk a declarat că acum examinează cifrele.

Dacă Twitter sau Elon Musk se retrag din acord, trebuie să plătească celeilalte părţi o taxă de reziliere de un miliard de dolari.

Citeşte şi: Panică extremă în crypto. Coinbase, una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare, a anunțat că investitorii pot rămâne fără banii din portofelele digitale

Musk a declarat, marți, că va debloca contul de Twitter al fostului președinte al SUA, Donald Trump, dacă acordul prin care urmează să cumpere rețeaua socială va fi finalizat. Musk a spus că decizia de a-l bloca pe Trump pe Twitter în ianuarie 2021, după evenimentele de la Capitoliu, a fost o “greșeală”.

Pe 25 aprilie, conducerea Twitter a căzut de acord să vândă rețeaua socială lui Elon Musk. „Libera exprimare este piatra de temelie în funcționarea democrației iar Twitter este piața digitală unde chestiunile vitale pentru viitorul umanității sunt dezbătute”, a spus Musk într-un comunicat, potrivit Digi24.

Twitter are 5.000 de angajați și o cifră anuală de afaceri în jurul a 5 miliarde dolari. O mare problemă este că numărul de useri nu prea a mai crescut, fiind undeva pe la 220 milioane, de aproape zece ori mai puțini decât Facebook. Capitalizarea de piață Twitter este de 15 ori mai mică decât cea a Meta.

Citeşte şi: Mugur Isărescu, avertisment pentru Guvern. „Am asistat la o înrăutățire a deficitului. Iar am auzit discuții: „Să se mai reducă impozitele”. Păi de unde, tată?”