Elon Musk, previziuni pentru anul 2030: „Omul va fi ca o pisică de casă pentru roboți”

Elon Musk a făcut previziuni pentru anul 2030. Omul de afaceri, director al Tesla şi SpaceX, a preluat recent controlul Twitter după ce a finalizat achiziţionarea reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari.

12 nov. 2022, 23:46
Elon Musk, previziuni pentru anul 2030: „Omul va fi ca o pisică de casă pentru roboți”
Elon Musk, previziuni pentru anul 2030

Elon Musk, previziuni pentru anul 2030. Cel considerat a fi cel mai bogat om de pe planetă, la ora actuală, a făcut niște previziuni terifiante pentru anul 2030. CEO-ul Tesla a susținut, mai exact, că în viitorul apropiat oamenii vor ajunge animale de companie pentru roboți.

Citeşte şi: Elon Musk nu exclude falimentul Twitter, la doar două săptămâni după ce a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari

Elon Musk, previziuni pentru anul 2030

Elon Musk: Cred că toate mașinile care se vor produce peste zece ani vor fi autonome. Aproape toate. Va fi o raritate să găsești o mașină ca cele de astăzi.

Realizator TV: Complet autonome? 

Musk: Complet autonome.

Realizator TV: Deci nimeni nu va mai atinge volanul? În caz că va mai exista unul?

Musk: Nu va mai exista un volan la mașină. În 20 de ani va fi ca și cum ai avea un cal. Unii oameni au cai, ceea ce frumos.

Realizator TV: Deci a avea o mașină normală, cu volan, ar fi ca și cum ai avea un cal? Asta spui?

Musk: Da.

Realizator TV: Dar ce ne vom face cu șomajul?

Musk: Aceasta va fi o criză socială uriașă. Cred că în final vom fi nevoiți să acordăm un fel de venit minim garantat de stat. Statele vor fi obligate să facă asta. Vom avea roboți dotați cu o ultra-inteligență artificială ce vor ajunge să ne depășească atât de mult ca grad de inteligență încât ne vom raporta la ei ca un animal de companie.

Reporter: Ca o pisică?

Musk: Da, omul va fi ca o pisică de casă pentru roboți. 

https://www.youtube.com/watch?v=TqPkGsUHd8Y