Elon Musk încurajează americanii să voteze Partidul Republican. Se prefigurează o înfrângere dureroasă pentru oamenii lui Joe Biden

După ce Joe Biden l-a jignit pe Elon Musk, afirmând că Twitter e o platformă de „fake news", celebrul afacerist și-a încurajat fanii să voteze cu Republicanii la alegerile din 8 noiembrie.

07 nov. 2022, 21:26
Elon Musk încurajează americanii să voteze Partidul Republican. Se prefigurează o înfrângere dureroasă pentru oamenii lui Joe Biden

Elon Musk se alătură „trendului” din SUA. Partidul Democrat se scufundă, potrivit ultimelor sondaje, în timp ce Partidul Republican este sigur de victorie, pentru mâine, când vor avea loc alegeri pentru Camera Reprezentanților.

Astfel, cel mai bogat om din lume și-a invitat urmăritorii de pe propria rețea socială, Twitter, să voteze cu Partidul Republican.

În opinia afaceristului, împărțirea puterii între democrați și republicani este cea mai sănătoasă decizie pe care o pot asuma cetățenii americani, care cred în democrație. Astfel, Democrații vor avea Casa Albă, iar Republicanii Camera Reprezentanților, respectiv Senatul.

„Către alegătorii cu mentalitate independentă: împărţirea puterii împiedică cele mai grave excese din partea ambelor partide, prin urmare vă recomand să votaţi pentru un Congres republican, având în vedere că preşedinţia este democrată”, a scris Elon Musk pe Twitter.

„Democraţii sau republicanii adevăraţi nu votează niciodată pentru cealaltă parte, aşa că alegătorii independenţi sunt cei care decid de fapt cine este la conducere!”, a mai precizat șeful de la Tesla.

Cauzele economice sunt principalele motive pentru care Democrații vor pierde războiul, arată cele mai recente sondaje din presa internațională. De asemenea, Republicanii sunt văzuți mai competenți în rezolvarea migrației ilegale, a crimei organizate și a problemelor de politică externă.

În vremuri în care economia se duce la vale, iar războaie și mai severe ar putea să apară, teme precum LGBT și BLM, pe care s-au sprijinit Democrații până acum, au intrat în plan periferic la nivelul agendei publice și a străzii.

 

Joe Biden a ajuns să jignească Twitter. Atac la adresa lui Elon Musk

 

Joe Biden simte că-i fuge preșul de sub picioare. Astfel, săptămâna trecută, a ajuns să acuze de fake news rețeaua socială care l-a ajutat să câștige alegerile și să se mențină la putere. Dacă până de curând Joe Biden era foarte activ pe Twitter, în special după ce compania americană i-a șters contul lui Donald Trump, adversarul politic, acum o acuză de fake news.

„Elon Musk merge şi cumpără o companie care scuipă minciuni peste tot în lume”, a declarat preşedintele SUA, vineri.