Elon Musk pune aceeaşi întrebare la interviurile de angajare. Cât de greu e să-l impresionezi pe patronul de la Tesla?

Elon Musk pune la fiecare interviu aceeași întrebare pentru a-i depista pe angajații cei mai eficienţi, pe care se poate baza în viitor. Științific, tehnica magnatului este eficientă.

27 ian. 2021, 15:46
Elon Musk pune aceeaşi întrebare la interviurile de angajare. Cât de greu e să-l impresionezi pe patronul de la Tesla?

Elon Musk cere fiecărui candidat să îi răspundă la următoarea întrebare: „Care au fost cele mai dificile probleme pe care le-ai rezolvat și cum ai făcut?„, după cum scrie CNBC.

Potrivit strategiei lui Musk, oamenii care au rezolvat cu adevărat problema știu exact cum au făcut-o și pot descrie asta în cele mai mici detalii: „De obicei, cineva care chiar a trebuit să se lupte cu o problemă, știe cu adevărat cum se rezolvă și nu uită soluția„. Metoda patronului de la Tesla se bazează pe ideea că cineva care face o afirmație falsă nu va avea capacitatea de a o susține convingător, așa că îi provoacă pe candidații la un post în companie să îi spună detaliat ce soluții au găsit.

Citeşte şi Elon Musk a stabilit un record mondial. Dintr-o singură lansare, Space X a plasat pe orbită 143 de sateliţi

Un studiu privind tehnicile de intervievare a viitorilor angajați, publicat în decembrie, susține eficacitatea tehnicii lui Musk. Potrivit studiului, detaliile sunt cele care indică dacă o persoană spune sau nu adevărul. Astfel, cei care spun adevărul au tendința de a da informații detaliate, în schimb mincinoșii dau mai puține. Studiul mai relevă că utilizarea acestei metode poate crește probabilitatea detectării mincinoșilor în proporţie de aproape 70%.

Citeşte şi Elon Musk face un anunţ revoluţionar: „În 2026 vor ajunge primii oameni pe Marte”

În urmă cu câteva zile, miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla, a promis un premiu în valoare de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai bune tehnologii de captare a emisiilor de dioxid de carbon. ”Voi dona 100 de milioane de dolari unui premiu pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului”, a scris Musk într-un Tweet, urmat de un al doilea tweet în care a promis ”detalii săptămâna viitoare”. Oficialii Tesla nu au răspuns imediat unei solicitări pentru informaţii suplimentare.


loading...