Elon Musk refuză să „blocheze” Rusia. Mesajul transmis pe Twitter: „Sunt un absolutist al libertății de exprimare”

Elon Musk refuză să "blocheze" Rusia. Miliardarul a transmis, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter, că va refuza să interzică sursele de știri rusești pe internetul furnizat prin sateliții Starlink.

05 mart. 2022, 15:17
Elon Musk refuză să „blocheze” Rusia. Mesajul transmis pe Twitter: „Sunt un absolutist al libertății de exprimare”
Elon Musk refuză să "blocheze" Rusia

Elon Musk refuză să „blocheze” Rusia. Susține că i s-a cerut acest lucru de către anumite guverne, dar nu cel al Ucrainei, însă a refuzat spunând că este ”un absolutist al libertății de exprimare”.

Citeşte şi: Fondatorul Tesla, atac dur la premierul Canadei! Elon Musk îl compară pe Justin Trudeau cu Adolf Hitler!

Elon Musk refuză să „blocheze” Rusia

Rețeaua de sateliți Starlink ai SpaceX a fost activată în Ucraina, după o solicitare de ajutor din partea conducerii țării, care trebuie să înlocuiască serviciile de internet distruse de atacul rusesc.

Reţeaua de sateliţi Starlink e deja activă deasupra Ucrainei

Elon Musk a anunţat că grupul său, Space X, a activat serviciul de internet prin satelit Starlink în Ucraina. Compania trimite echipamente în ţară.

Serviciul Starlink este acum în funcţiune. Mai multe terminale sunt pe drum”, a declarat pe Twitter şeful Tesla şi al companiei SpaceX.

Războiul provocat de Vladimir Putin a lăsat anumite părți din Ucraina țării fără internet. Cu câteva ore înainte de anunţarea deciziei, vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov îl interpelase pe omul de afaceri pe reţeaua socială, cerându-i să ofere Ucrainei staţii Starlink.

În timp ce încercaţi să colonizaţi Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! Dacă rachetele voastre aterizează cu succes în spaţiu, rachetele ruseşti atacă civilii ucraineni! Vă rugăm să furnizaţi Ucrainei staţii Starlink”, a scris responsabilul ucrainean, ministru al portofoliul digitalizării.

Mai mult, el l-a îndemnat pe Elon Musk să-i încurajeze pe ruşii „sănătoşi la cap” să se opună guvernului lor.


loading...